Με γκολ του Ροσέρο στο 84' ο ΠΑΣ νίκησε τον Αστέρα και κλείδωσε την παραμονή του στην Super League

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης

i

© Intime

Με γκολ του Ροσέρο στο 84' ο ΠΑΣ νίκησε τον Αστέρα και κλείδωσε την παραμονή του στην Super League

Θάνος Λυμπερόπουλος • 21:55 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, στην μοναδική τελική που είχε στην εστία του Παπαδόπουλου και εξασφάλισε πλέον και την μαθηματική παραμονή του στην κατηγορία. Χάρη στο γκολ του Τόσιτς στην αναμέτρηση της Λαμίας με τον Λεβαδειακό, εξασφάλισε κι ο Αστέρας την παραμονή του στη κατηγορία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στο χρυσό γκολ του Ροσέρο επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην Super League την επόμενη χρονιά.  Στην μοναδική ευκαιρία που είχε στο στόχο ο ΠΑΣ, κατάφερε να κάνει ότι δεν μπόρεσαν οι φιλοξενούμενοι σε ολόκληρο το παιχνίδι. Όσο το θρίλερ των play out συνεχίζεται, ο Αστέρας Τρίπολης χάρη στο γκολ του Τόσιτς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ανάμεσα σε Λαμία και Λεβαδειακό, εξασφάλισε κι αυτός με την σειρά του την παραμονή στην Super League.

Οι γηπεδούχοι που δεν μπόρεσαν για 85 λεπτά να πετύχουν εστία, στην μοναδική ευκαιρία που τους δόθηκε, με «από μηχανή θεό» τον Ροσέρο, επικράτησαν με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης αφήνοντας και τις δύο πλευρές ευχαριστημένες, μιας και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία και του χρόνου.

Ο Αστέρας αν και ανώτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπόρεσε να νικήσει την εστία του Βασίλη Αθανασίου. Ο 23χρονος τερματοφύλακας κλήθηκε να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε ο τραυματισμός του Τσιντώτα, πραγματοποιώντας μια μεγάλη εμφάνιση. Μέτρησε συνολικά τρεις επεμβάσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του όπως και στο ματς με τον Ιωνικό που πέρασε αναγκαστική αλλαγή στο 49'

Το γκολ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ήρθε στο 84', όταν ο Παντελάκης νίκησε στον αέρα τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας και μετά από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Κολομβιανό επιθετικό που αποτέλεσε την χρυσή αλλαγή του Θανάση Στάικου. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Αν κι ο ΠΑΣ Γιάννινα πάτησε ελάχιστες φορές την περιοχή των Αρκάδων, στην μοναδική φάση που βρήκε στόχο κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα του Παπαδόπουλου σε αντίθεση με τον Αστέρα Τρίπολης που δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του αναπληρωματικού τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Βασίλη Αθανασίου.

MVP

MVP της αναμέτρησης είναι αναμφίβολα ο Ροσέρο. Ο παίκτης του ΠΑΣ είχε να βρει δίχτυα από τον Οκτώβριο του 2022 σε μια αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Θανάσης Στάικος τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 62' και είκοσι λεπτά αργότερα έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Την τελευταία αγωνιστική των play out της Super League ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Λεβαδειακό, ο οποίος με την ισοπαλία απέναντι στην Λαμία έγινε και μαθηματικά η πρώτη ομάδα που δεν θα αγωνίζεται του χρόνου στην πρώτη κατηγορία. Ο Αστέρας θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο, με τις δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΑΣ Γιάννινα: (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Λιάσος, Τζίμας, Μορέιρα, Μπάλαν, Παμλίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Γιάννης Δουβίκας): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μπαρτόλο, Τιλίκα, Σίτο, Κρέσπι.