Βαθμολογία Playouts: Κλείδωσαν παραμονή τρεις ομάδες, έπεσε ο Λεβαδειακός και ο τελικός παραμονής στη Νίκαια

Τελικός παραμονής ανάμεσα σε Ιωνικό και Λαμία.

i

©intime

Βαθμολογία Playouts: Κλείδωσαν παραμονή τρεις ομάδες, έπεσε ο Λεβαδειακός και ο τελικός παραμονής στη Νίκαια

Γιώργος Σακελλαρίου 22:26 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:50 - 06.05.2023

Στην αναμέτρηση Ιωνικός - Λαμία θα κριθεί ποιος θα συνεχίσει στη Super League και ποιος θ' ακολουθήσει τον Λεβαδειακό στη Super League 2.

Ο Ζόραν Τόσιτς κράτησε τη Λαμία ζωντανή στο 92'.

Το γκολ του Σέρβου μεσοεπιθετικού δεν έσωσε τη Λαμία, αλλά της έδωσε τη δυνατότητα να κρατάει την τύχη στα χέρια της και να πηγαίνει για δύο αποτελέσματα στις 13 του μήνα στην έδρα του Ιωνικού. Ο 36χρονος Τόσιτς ισοφάρισε στο 92' τον Λεβαδειακό κι αρχικά καταδίκασε τους Βοιωτούς σε υποβιβασμό. 

Ας εξηγήσουμε το γιατί. Η Λαμία νίκησε 1-0 στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας τον Λεβαδειακό και στον δεύτερο γύρο το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Ο Λεβαδειακός ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 και μέχρι το 92' ισόβαθμος με την ομάδα της Φθιώτιδας. Στην ισοβαθμία (από 4 βαθμούς ο καθένας και 1-1 γκολ) υπερτερούσε η ομάδα του Βόκολου, διότι στην κανονική διάρκεια είχε τερματίσει πιο πάνω στη βαθμολογία. 

Ο Τόσιτς, όμως, στέρησε δύο βαθμούς από τον Λεβαδειακό και τον έριξε. Έτσι, πλέον η Λαμία εξαρτάται από τον εαυτό της, αλλά το ίδιο ισχύει για τον Ιωνικό.

Με «χρυσό» σκόρερ τον Τόσιτς η Λαμία πάει για τελικό παραμονής στη Νίκαια - Έπεσε ο Λεβαδειακός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:01 - 06.05.2023

Με «χρυσό» σκόρερ τον Τόσιτς η Λαμία πάει για τελικό παραμονής στη Νίκαια - Έπεσε ο Λεβαδειακός

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, η Λαμία «έσωσε» τον βαθμό κόντρα στον Λεβαδειακό και πλέον η μάχη της παραμονής στη Stoiximan Super League θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική των playouts

Οι Νικαιώτες ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και με αριθμητικό πλεονέκτημα. Χωρίς το γκολ του Τόσιτς προσπερνούσαν τη Λαμία με 28 βαθμούς έναντι 27! Ο Σέρβος ισοφάρισε και πήγε την ομάδα του στους 28, ενώ ο Ντικό πέτυχε το τελικό 2-2 και το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου υποχώρησε τελικά στους 26. Με το γκολ του Ντικό, όμως, ας δούμε και τι έχασε ο Ιωνικός ακόμα και με το 2-2 του Τόσιτς.

Ιωνικός και Λαμία θα είχαν 28 βαθμούς. Στην ισοβαθμία στην κανονική διάρκεια ο Ιωνικός εκτός του ότι τερμάτισε πάνω από τη Λαμία, την είχε νικήσει 2-0 εκτός έδρας, ενώ στη Νίκαια είχαν έρθει ισόπαλες 1-1 οι δύο ομάδες. Ο Ιωνικός δηλαδή θα έπαιζε αυτός για δύο αποτελέσματα. Τώρα τα πράγματα είναι απλά. Στις 13 του μήνα νικάει ο Ιωνικός μένει στην κατηγορία. Η Λαμία με νίκη και ισοπαλία συνεχίζει αυτή στη Super League και οι Νικαιώτες ακολουθούν τον Λεβαδειακό στη Super League 2.    

Δείτε την επόμενη και τελευταία αγωνιστική, αλλά και τη βαθμολογία