Ανατροπή παραμονής ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Παναιτωλικό

Πανηγυρισμοί παικτών ΠΑΣ Γιάννινα

i

©Intime

Ανατροπή παραμονής ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Παναιτωλικό

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:14 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 02:43 - 23.04.2023

Τεράστιας σημασίας νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε 3-2 του Παναιτωλικού στους «Ζωσιμάδες» και πήρε σημαντική «ανάσα», προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στη Super League.

Πήρε νίκη... χρυσάφι και έβαλε φωτιά στα playouts της Super League ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το γκολ του Εραμούσπε ήταν και αυτό που χάρισε την νίκη με 3-2, για να πάρουν ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» οι Ηπειρώτες.

Με αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι πλησίασαν τον Παναιτωλικό και ανέβηκαν στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 27 βαθμούς, ενώ οι Αγρινιώτες έμειναν στη 10η θέση με 29 βαθμούς.

«Τσίμπησε» βαθμό στο Ηράκλειο και πήρε ανάσα ο Αστέρας
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

21:12 - 22.04.2023

«Τσίμπησε» βαθμό στο Ηράκλειο και πήρε ανάσα ο Αστέρας

Σε ένα μοιρασμένο από φάσεις παιχνίδι ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης έμειναν ισόπαλοι, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια πολύ σημαντική βαθμολογική ανάσα, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε των playouts.

Η ομάδα του Θανάση Στάικου μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας τους φιλοξενούμενους στο 1/3 του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Ηπειρώτες να ανοίξουν το σκορ. Στο 14' ο Παμλίδης έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Μετά από δέκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεση απάντηση με τον Χουάνπι ο οποίος με καταπληκτικό αριστερό πλασέ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε για τον Παναιτωλικό. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-1.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν εκείνη που ξεκίνησε καλά στο δεύτερο μέρος χάρη στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι στο 56', ο οποίος έστειλε τη μπάλα στον Νίκο Καρέλη που με κοντινή προβολή έγραψε το 1-2. Το προβάδισμα των Αγρινιωτών δεν κράτησε για πολύ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εραμούσπε, ο οποίος αστόχησε, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Παμλίδης με φανταστικό σουτ σημείωσε το 2-2. 

Στο τέλος της αναμέτρησης στο 74' ο Εραμούσπε είχε δοκάρι, η φάση ελέγχθηκε από το VAR για χέρι του Μάντισον, η οποία μετετράπηκε σε νέο πέναλτι για τους γηπεδούχους. Ο Αργεντινός αμυντικός ανέλαβε ξανά την εκτέλεση, αλλά αυτή τη φορά ευστόχησε, γράφοντας το τελικό 3-2.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Ροσέρο (87′ Μπορταγκαράι), Λιάσος (50′ Μπιλμπάο), Τζίνο, Μορέιρα (82′ Τζίμας), Παμλίδης, Μπαλάν.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς (68′ Αναστασόπουλος), Ντίας, Μάρτενσον (84′ Μπουζούκης), Ξενιτίδης (71′ Ντουάρτε), Χουάνπι (84′ Πέδρο), Κολοβός (84′ Σενγκέλια), Καρέλης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το γκολ του Εραμούσπε στο 78' ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Παναιτωλικό

MVP: Ο Εραμούσπε μπορεί να έχασε ένα πέναλτι στον αγώνα, αλλά στο δεύτερο που εκτέλεσε ευστόχησε και ήταν αυτός που χάρισε την νίκη στη ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε μετά από τρεις μήνες.  

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα στρέφει την προσοχή του στο εκτός έδρας ματς με τον Ιωνικό, ενώ ο Παναιτωλικός θα υποδεχτεί στο Αγρίνιο τον Λεβαδειακό.