Σαν σήμερα η ιστορική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί της Οντ Γκρένλαντ (vid)

Πανηγυρισμοί παικτών ΠΑΣ Γιάννινα

i

©Superfm

Σαν σήμερα η ιστορική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί της Οντ Γκρένλαντ (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:26 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:26 - 14.07.2023

Σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε μία ιστορική νίκη κόντρα στην Οντ Γκρένλαντ, για τα προκριματικά Europa League.

Η 14η Ιουλίου είναι μία ιστορική ημέρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια η ηπειρώτικη ομάδα έδωσε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορίας της.  

Αντίπαλος τους η νορβηγική Οντ Γκρένλαντ, με την ομάδα του Γιάννη Πετράκη να επικρατεί με 3-0 για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο Μιχαήλ άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, ο Φόνσι Ναδάλες στο 31ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στο 68ο λεπτό ο Ακόστα διαμόρφωσε το τελικό 3-0.  

Με αφορμή αυτό το ιστορικό ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα σε ανάρτησή του ανέφερε: «Ήταν 14 Ιουλίου 2016. Το όνειρο των απανταχού Ηπειρωτών γινόταν πραγματικότητα. 

Το καμάρι της πόλης, ο ΠΑΣ Γιάννινα έδινε τον πρώτο αγώνα της ιστορίας του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σε μια αλησμόνητη βραδιά στο γήπεδο των Ζωσιμάδων ο «Άγιαξ» κερδίζει με το επιβλητικό 3-0 την Οντε Γκρένλαντ». 

Πρόκριση στη παράταση 

Στη ρεβάνς, η οποία πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα αργότερα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς η νορβηγική ομάδα κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της αποτέλεσμα (3-0). Η Οντ Γκρένλαντ επικράτησε με 3-1 κόντρα στους Ηπειρώτες, αποτελέσμα που έστειλε και τις δύο ομάδες στην παράταση.   

ΠΑΣ Γιάννινα: Δουλειά πάνω στην επιθετική τακτική - Παρελθόν ο Νίνης
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:59 - 13.07.2023

ΠΑΣ Γιάννινα: Δουλειά πάνω στην επιθετική τακτική - Παρελθόν ο Νίνης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε την προετοιμασία του με διπλή προπόνηση τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Μάλιστα η σημερινή προπόνηση (13/7) έγινε χωρίς τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος θα αποτελέσει παρεθόν από τους Ηπειρώτες.

Για την ιστορία το τέρμα του Ρούουντ στο 89ο λεπτό έστειλε το ματς στην παράταση, με τον Κούτρη στο 98ο λεπτό να σκοράρει και να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του.