ΠΑΣ Γιάννινα: Χάλασε του Φαντιγκά, ψάχνει για ελεύθερο

Μπαντιουγκού Φαντιγκά

i

©Intime

ΠΑΣ Γιάννινα: Χάλασε του Φαντιγκά, ψάχνει για ελεύθερο

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:30 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 14.09.2023

Σε «ναυάγιο» κατέληξε η μεταγραφή του Μπαντιουγκού Φαντιγκά στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Ηπειρώτες να έχουν στρέψει τη προσοχή τους στην αγορά των ελεύθερων παικτών.

Το σίριαλ της μεταγραφής του Μπαντιουγκού Φαντιγκά στον ΠΑΣ Γιάννινα κράτησε πάνω από ένα μήνα, με αποτέλεσμα να μην έχει αίσιο τέλος. 

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήταν πολύ κοντά στους Ηπειρώτες όπως σας είχαμε γράψει, καθώς οι διοικήσεις των δύο συλλόγων είχαν ήδη συμφωνήσει για τον δανεισμό του παίκτη. Ο Φαντιγκά δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ από την αρχή της προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων». 

Ωστόσο ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ελληνική ομάδα, με τον 22χρονο να περιμένει πρόταση από τη Γαλλία, η οποία εν τέλει δεν ήρθε. 

Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα ο Φαντιγκά να παραμείνει στη Β’ ομάδα των Πειραιωτών, ενώ από την πλευρά οι Ηπειρώτες θα αναζητήσουν κάποιον μεσοεπιθετικό στην αγορά των ελεύθερων παικτών.  

Θυμίζουμε ότι ο Γάλλος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στον Ιωνικό. Με τα χρώματα της ομάδας από τη Νίκαια αγωνίστηκε σε 29 ματς, σκόραρε μόλις ένα γκολ και «μοίρασε» ακόμη μία ασίστ. Εν τέλει, η ομάδα του κατέληξε στη Super League 2 μετά από έναν αγώνα - θρίλερ κόντρα στη Λαμία, την τελευταία αγωνιστική των playouts.

Για την ιστορία, ο Φαντιγκά πρόλαβε να αγωνιστεί με τα χρώματα του Ολυμπιακού σε εφτά αγώνες, ενώ δύο επιπλέον συμμετοχές έχει και με τη Β' ομάδα. Ένα γκολ ήταν ο απολογισμός του με τα «ερυθρόλευκα» και αυτό ήρθε στο ματς εναντίον του Παναιτωλικού, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας 2022-23.