Ο κέρβερος Αλέξανδρος Πασχαλάκης και το εντυπωσιακό σερί στην έδρα της ΑΕΚ

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

i

© Intime

Ο κέρβερος Αλέξανδρος Πασχαλάκης και το εντυπωσιακό σερί στην έδρα της ΑΕΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:30 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 18.09.2023

Ο εντυπωσιακός Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν για ακόμη μία φορά ένας από τους πρωταγωνιστές στην Opap Arena κι έδωσε συνέχεια στο σερί που «τρέχει» στην έδρα της ΑΕΚ.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν!

Στο χθεσινό ντέρμπι στην Opap Arena κόντρα στην ΑΕΚ (1-1) για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δήλωσε ξανά παρών κι έδωσε συνέχεια σε ένα εντυπωσιακό σερί που «τρέχει» στην έδρα της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο «Superman» μέτρησε το 9ο σερί ματς, στο οποίο δεν ηττήθηκε στην έδρα της ΑΕΚ, με απολογισμό πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Το σερί του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ μετά το περιβόητο ματς και η συμμετοχή του Πασχαλάκη:

Με τη φανέλα του «Δικεφάλου», ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πραγματοποίησε 179 εμφανίσεις, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους κίπερ που έχουν περάσει από τον σύλλογο, ενώ η αγαπημένη του αντίπαλος βάσει στατιστικών όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η ΑΕΚ. Μετά το περιβόητο ματς για τον πρωτάθλημα τον Μάρτιο του 2018 μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ένωσης, οι «Θεσσαλονικείς» έχτισαν ένα αήττητο σερί για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Από εκείνη την αναμέτρηση και μετά, ο Πασχαλάκης αγωνίστηκε με την ασπρόμαυρη φανέλα 16 φορές κόντρα στην ΑΕΚ, μετρώντας μόλις μία ήττα! Συγκεκριμένα, στην 1η Ιουλίου του 2020, η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-2) για τα play offs της Super League, με αυτήν την ήττα να ήταν η μοναδική που έχει γνωρίσει ο Πασχαλάκης με την «ασπρόμαυρη» φανέλα από τον Δικέφαλο τα τελευταία χρόνια.

Το περσινό καλοκαίρι, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό. Μέχρι στιγμής, με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί 35 φορές, ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του τις 19 από αυτές. Τη φετινή σεζόν, ο «Superman» μετράει πέντε clean sheets σε οκτώ συμμετοχές συνολικά σε Ελλάδα κι Ευρώπη. 

Στο χθεσινό (17/9) ντέρμπι του Ολυμπιακού, ο γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» είχε εξαιρετική απόδοση για ακόμη μία φορά, έδειξε σταθερότητα και έδωσε συνέχεια στο απίθανο σερί χωρίς ήττα, που έχει χτίσει στα εκτός έδρας ματς απέναντι στους «κιτρινόμαυρους». Μάλιστα, ο Πασχαλάκης κατάφερε να δείξει την κλάση του με μία εκπληκτική επέμβαση.

Στο 18ο λεπτό του ντέρμπι, ο Ελίασον εκτέλεσε το φάουλ, ο Μοχαμάντι έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά και ο διεθνής τερματοφύλακας έκανε μια αδιανόητη επέμβαση, κρατώντας το μηδέν για τους «ερυθρόλευκους».