Πάτησε Αθήνα ο Μαρτίνεθ: «Είμαι ευχαριστημένος κι ευγνώμων» (gallery/vid)

Η άφιξη του Μαρτίνεθ

i

© Intime

Πάτησε Αθήνα ο Μαρτίνεθ: «Είμαι ευχαριστημένος κι ευγνώμων» (gallery/vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:54 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 20.06.2023

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος θα γίνει ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έφτασε στην Αθήνα μαζί με τον Αντόνιο Κορδόν και η κάμερα του Sportal κατέγραψε πλάνα από την άφιξή του.

Τον προπονητή με τον οποίο θα πορευτεί τη σεζόν 2023-24 βρήκε ο Ολυμπιακός, με τον τεχνικό να ακούει στο όνομα Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός έφτασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ελ. Βενιζέλος το μεσημέρι της Τρίτης (20/6), προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Πειραιώτες.

Μαζί του ήρθε και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Αντόνιο Κορδόν, ο οποίος αποτέλεσε και τον άνθρωπο που μεσολάβησε για να συμφωνήσει ο Ισπανός τεχνικός με τους «ερυθρόλευκους». Θυμίζουμε πως το όνομα του Μαρτίνεθ ακουγόταν έντονα το περασμένο διάστημα και όπως γράφτηκε στη Marca το απόγευμα της Κυριακής, οι δύο πλευρές έφτασαν τελικά σε συμφωνία.

«Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα ανακοινωθεί άμεσα ως προπονητής του Ολυμπιακού . Ο Γαλικιανός προπονητής, ο οποίος εργάστηκε για τα τρία τέταρτα αυτής της σεζόν στην Εσπανιόλl, είναι αυτός που επέλεξε ο Αντόνιο Κορδόν. Θα υπογράψει μέχρι τα μέσα του 2025, με αποστολή να ανατρέψει την κακή πορεία της ομάδας του Πειραιά», είχαν γράψει χαρακτηριστικά οι Ισπανοί.

Όσον αφορά το who is who του Ισπανού, ο ίδιος προέρχεται από μία σεζόν με την Εσπανιόλ που ολοκληρώθηκε σχετικά άδοξα. Highlight της θητείας του φυσικά είναι το διάστημα που πέρασε στη Γρανάδα, την οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έφτασε από την Segunda Division στο Europa League.

Άμυνα και κόντρα επιθέσεις

Στο κομμάτι της τακτικής, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προτιμάει κατά κύριο λόγο να... προσέχει. Ο ίδιος είναι λάτρης της αμυντικής προσέγγισης σε ένα παιχνίδι, διατηρώντας κοντά τις γραμμές στα μετόπισθεν και τους παίκτες του πίσω από την μπάλα. Το σύστημα που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο είναι το 4-2-3-1, ωστόσο ενίοτε - και ανάλογα την περίσταση - μπορεί να προτιμήσει το 5-3-2 ή 4-4-2. Όσον αφορά την επίθεση, ο Ισπανός προτιμάει να περιμένει τον αντίπαλο του στο δικό του μισό και να «χτυπάει» στην κόντρα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα άκρα.

Δείτε εδώ την άφιξη του Μαρτίνεζ στην Ελλάδα μέσα από την κάμερα του Sportal

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ευγνώμων για την υποδοχή, θέλω να δουλέψω. Θα πω περισσότερα στη συνέντευξη Τύπου», ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού τεχνικού.