Παυλίδης: «Είμαι περήφανος - Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω έτσι»

Βαγγέλης Παυλίδης

i

© PrtScr

Παυλίδης: «Είμαι περήφανος - Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω έτσι»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:15 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 18.03.2024

Ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του, μετά το ιστορικό ρεκόρ με τη φανέλα της Άλκμααρ.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης τη φετινή σεζόν δείχνει ασταμάτητος!

Η Άλκμααρ πέρασε νικηφόρα με 4-0 από την έδρα της Φόλενταμ και έφτασε τους 49 βαθμούς μόλις στο -4 από την Τβέντε που είναι στην 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, με τον Έλληνα φορ να βρίσκει δίχτυα ξανά.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, τον χορό των γκολ για την Άλκμααρ άνοιξε ο Ντε Βιτ στο 22' για να ακολουθήσει ο Σουγκαβάρα στο 30' για το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Ο Βαγγέλης Παυλίδης βρήκε δίχτυα στο 70' για να κάνει το 3-0 ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Σουγκαβάρα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς.

Ο διεθνής επιθετικός σημείωσε το 27ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις και το 23ο στη φετινή Eredivisie, στην οποία είναι και ο πρώτος σκόρερ. Ένα λιγότερο έχει ο επιθετικός της PSV Αϊντχόφεν, Λουκ Ντε Γιονγκ.

Μάλιστα, αυτό το γκολ είχε ιστορική σημασία για τον 25χρονο φορ. Συγκεκριμένα ήταν το 51ο με τη φανέλα της Άλκμααρ στο πρωτάθλημα. Πλέον, ο Παυλίδης έγινε ο 4ος σκόρερ όλων των εποχών στον σύλλογο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας είναι ο Κέις Κιστ με 212 γκολ, στη δεύτερη θέση ο Πιέρ Τολ με 85 και μόλις τρία γκολ λιγότερα έχει ο Κρίστεν Νίγκααρντ.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο Παυλίδης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του. «Με κάνει χαρούμενο και περήφανο το γεγονός πως είμαι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και μπορώ να κοντραριστώ με σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω έτσι. Δεν ήξερα πως πλέον είμαι και ο 4ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, αλλά τώρα που το άκουσα νιώθω τεράστια ικανοποίηση».

Ο Έλληνας επιθετικός έρχεται «καυτός» και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία εν όψει της πολύ σημαντικής αναμέτρησης της Ελλάδας κόντρα στο Καζακστάν (21.03 21:45) για τα playoffs του Nations League. Θυμίζουμε πως αν η εθνική μας ομάδα κερδίσει θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Γεωργία - Λουξεμβούργο και θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία.