Ιστορικό ρεκόρ για Παυλίδη: 4ος σκόρερ όλων των εποχών της Άλκμααρ

Βαγγέλης Παυλίδης

i

©PrtScr

Ιστορικό ρεκόρ για Παυλίδη: 4ος σκόρερ όλων των εποχών της Άλκμααρ

Στέλιος Βαρδάκης 17:19 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:25 - 17.03.2024

Τρομερός ο Βαγγέλης Παυλίδης που σκόραρε στη νίκη της Άλκμααρ με 4-0 επί της Φόλενταμ και έγινε ο 4ος σκόρερ όλων των εποχών στον σύλλογο.

Φοβερός και ιστορικός Βαγγέλης Παυλίδης που σκόραρε για ακόμη ένα ματς με τη φανέλα της Άλκμααρ.

Η ολλανδική ομάδα πέρασε νικηφόρα με 4-0 από την έδρα της Φόλενταμ και έφτασε τους 49 βαθμούς μόλις στο -4 από την Τβέντε που είναι στην 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, αλλά έχει και ένα ματς λιγότερο.

Το χορό των γκολ για την Αλκμααρ άνοιξε ο Ντε Βιτ στο 22' για να ακολουθήσει ο Σουγκαβάρα στο 30' να κάνει το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Ο Βαγγέλης Παυλίδης βρήκε δίχτυα στο 70' για να κάνει το 3-0 ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Σουγκαβάρα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς.

Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός σημείωσε το 27ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις και το 23ο στη φετινή Eredivisie, στην οποία είναι και ο πρώτος σκόρερ. Ένα λιγότερο έχει ο επιθετικός της PSV Αϊντχόφεν, Λουκ Ντε Γιονγκ.

Μάλιστα, αυτό το γκολ είχε ιστορική σημασία για τον 25χρονο φορ. Συγκεκριμένα ήταν το 51ο με τη φανέλα της Άλκμααρ στο πρωτάθλημα. Πλέον, ο Παυλίδης έγινε ο 4ος σκόρερ όλων των εποχών στον σύλλογο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας είναι ο Κέις Κιστ με 212 γκολ, στη δεύτερη θέση ο Πιέρ Τολ με 85 και μόλις τρία γκολ λιγότερα έχει ο Κρίστεν Νίγκααρντ.

Ο Έλληνας επιθετικός έρχεται «καυτός» και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία εν όψει της πολύ σημαντικής αναμέτρησης της Ελλάδας κόντρα στο Καζακστάν (21.03 21:45) για τα playoffs του Nations League. Εάν η εθνική μας ομάδα κερδίσει θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Γεωργία - Λουξεμβούργο και θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία.

Επόμενο ματς για την Άλκμααρ είναι κόντρα στη Φίτεσε εντός έδρας, με την επιστροφή στη δράση των συλλόγων έπειτα από το διάλειμμα των εθνικών ομάδων.