Χέντερσον: «Με πόνεσε, αλλά η απόφαση της Λίβερπουλ να φύγω πέρυσι ήταν σωστή»
i

© Intime

Χέντερσον: «Με πόνεσε, αλλά η απόφαση της Λίβερπουλ να φύγω πέρυσι ήταν σωστή»

Γιάννης Λιβανός 13:18 - 07.03.2024

Ο Χέντερσον αποχώρησε από τη Λίβερπουλ ύστερα από δώδεκα χρόνια συνεχόμενης παρουσίας, κάτι που του κόστισε πολύ, ωστόσο είχε έρθει η ώρα για να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ ο Άγγλος μέσος θέλησε να ευχηθεί στον Γιούργκεν Κλοπ να κλείσει με όμορφο τρόπο τη θητεία του στους «reds».

Ο Τζόρνταν Χέντερσον παραδέχτηκε ότι η Λίβερπουλ είχε δίκιο που τον άφησε να φύγει το καλοκαίρι και ελπίζει ο προπονητής των «Reds», Γιούργκεν Κλοπ να έχει ένα «παραμυθένιο τέλος» στο Άνφιλντ.

Ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ, αποχώρησε μετά από 12 χρόνια παρουσίας στον σύλλογο, ο οποίος φέτος έχει ήδη κατακτήσει το Λιγκ Καπ και είναι «μέσα» σε τρεις ακόμη διοργανώσεις, την Premier League, το Europa League και το FA Cup, έχοντας μάλιστα ρεαλιστικές πιθανότητες να τις κατακτήσει.

Υπενθυμίζεται πως μετά το «νησί» ο Χέντερσον πήγε στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Ετιφάκ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να στεριώσει εκεί και μάλιστα το πέρασμα του από τη χώρα των...πετροδόλαρων μπορεί να χαρακτηριστεί και ως σίριαλ.

Ωστόσο ο Χέντερσον πλέον φορά τη φανέλα του Άγιαξ από τον περασμένο Ιανουάριο, έχοντας ήδη καταγράψει πέντε συμμετοχές με τον «Αίαντα» και παραχωρώντας κάποιες δηλώσεις παραδέχθηκε πως ήταν και το κατάλληλο τάιμινγκ, αλλά και η σωστή απόφαση από πλευράς Λίβερπουλ να φύγει το περασμένο καλοκαίρι από το «Άνφιλντ».

Παρακάτω τα όσα είπε ο Χέντερσον:

«Κοιτάζοντας πίσω, νομίζω ότι ήταν η σωστή στιγμή για μένα ως παίκτη (να φύγω) αλλά και γι' αυτούς ως ομάδα όσο κι αν αυτό πόνεσε εκείνη την στιγμή. Ήμουν πολύ συναισθηματικά φορτισμένος. Κοιτάζοντας πίσω εκείνη την περίοδο, κοιτάζοντας πίσω τώρα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι ήταν η σωστή απόφαση που πήραν ο προπονητής και ο σύλλογος. Ήταν η καλύτερη απόφαση για να φρεσκαριστούν τα πράγματα.

Αν δείτε τον Βίρτζιλ (Φαν Ντάικ) που είναι αρχηγός τώρα και τον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ υπαρχηγό, και το πόσο ανέβασαν την απόδοση τους και πάλι φέτος, νομίζω ότι (η φυγή μου) τους έδωσε άλλη ώθηση. Ήταν το καλύτερο πράγμα για τον σύλλογο και την ομάδα και μπορείτε να το δείτε αυτό στις εμφανίσεις και στο πως τα πήγαν, όσο κι αν αυτό με πληγώνει.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και προχωράς. Είμαι τόσο χαρούμενος που τους βγήκε μέχρι στιγμής και απλά κάνω τον σταυρό μου να είναι ένα παραμυθένιο τέλος για τον Γιούργκεν (Κλοπ), γιατί το αξίζει.»