Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στις ημερομηνίες των playoffs - Η ειδική διάταξη του ΚΑΠ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στις ημερομηνίες των playoffs - Η ειδική διάταξη του ΚΑΠ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 10:52 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 07.03.2024

Μία διάταξη στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δίνει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να φέρουν τα πάνω - κάτω στα playoffs της Stoiximan Super League.

Οι αγώνες των playoffs της Stoiximan Super League έγιναν γνωστοί το μεσημέρι της Δευτέρας (4/3), μετά την κλήρωση που έλαβε χώρα στα γραφεία της Λίγκας. Δύο από τις έξι ομάδες έχουν μπροστά τους ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αφού Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνεχίζουν την πορεία τους στο Europa Conference League.

Σε πρώτο χρόνο οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ σε δεύτερο χρόνο ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κοντραριστεί με την Ντινάμο Ζάγκερμπ. Εφόσον ένας από τους δύο ή και οι δύο περάσουν στην επόμενη φάση, υπάρχει μία ευνοϊκή διάταξη του ΚΑΠ. Συγκεκριμένα, κάθε ομάδα της Ελλάδας που περνάει στους «8», τα ημιτελικά και τον τελικό μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τότε το αίτημα αναβολής της για αγώνα πρωταθλήματος γίνεται αυτόματα δεκτό.

«Είναι υποχρεωτική για τη διοργανώτρια ύστερα από έγγραφο αίτημα η αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου που ζητείται από ομάδα: α) η οποία μετέχει σε προημιτελική, ημιτελική ή τελική φάση διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA», αναφέρει συγκεκριμένα η διάταξη του Κανονισμού της ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει πως εφόσον ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός βρεθούν στα προημιτελικά, τότε θα έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν αναβολή του εκάστοτε αγώνα.

Αυτό αυτόματα σημαίνει πως ανοίγει η συζήτηση για τον περιορισμό των ημερομηνιών, αφού υπάρχουν τα ματς των εθνικών καθώς και το Euro 2020. Στη Λίγκα πάντως φαίνεται να τονίζουν πως υπάρχουν διαθέσιμες ημέρες για διεξαγωγή των αγώνων και πως δεν θα αποτελέσει πρόβλημα η πρόκριση κάποιων από τους δύο. Από εκεί και έπειτα θα είναι στην ευχέρεια των ομάδων.

Από τον ΠΑΟΚ αυτό που φαίνεται να ισχύει είναι πως θα μπει στη «ζυγαριά» η βαρύτητα του αντιπάλου. Αυτό σημαίνει πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κρίνει αν ο αντίπαλος που έχει μπροστά του θα χρήζει αίτημα αναβολής. Βεβαίως, σημαντικό ρόλο θα παίξει και το πως τα πηγαίνει η ομάδα του Λουτσέσκου στο πρωτάθλημα.

Ποιο Big-5 της Ευρώπης; Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το συναρπαστικότερο όλων!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:48 - 05.03.2024

Ποιο Big-5 της Ευρώπης; Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το συναρπαστικότερο όλων!

Ο τίτλος του φετινού πρωταθλήματος θα κριθεί, όπως και πέρυσι στο νήμα. Κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό μιας και στο «Big-5» της Ευρώπης το τοπίο για την ανάδειξη του πρωταθλητή έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει...

To ίδιο εικάζεται να ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε η ομάδα του Μεντιλίμπαρ βρίσκεται ξανά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου, επομένως κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εκείνη. Θυμίζουμε δε πως πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ - το οποίο έληξε 1-4 - είχε γίνει αίτημα αναβολής. Αυτό βέβαια το είχαν καταψηφίσει ορισμένες ομάδες, με αποτέλεσμα το ματς να διεξαχθεί κανονικά.