Το «μπράβο» του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του γιατί έκαναν ό,τι τους ζήτησε

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Το «μπράβο» του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του γιατί έκαναν ό,τι τους ζήτησε

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με το Βόλο από νωρίς και αυτό άρεσε στον Βάσκο προπονητή.

Πριν από το ματς με το Βόλο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αυτό το οποίο ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ήταν να τελειώσουν από νωρίς το παιχνίδι. Μην το αφήσουν το ματς να παίζεται μέχρι το τέλος, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξοικονομήσουν και αυτοί από την πλευρά τους δυνάμεις ενόψει της συνέχειας και του ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που έχουν μπροστά τους.

Με λίγα λόγια αυτό που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση ο Βάσκος τεχνικός ήταν να δει την ομάδα του να κυνηγάει στο σκορ και να είναι «ανοιχτή» η νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, όπως δηλαδή έγινε στα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό. Για αυτό και πριν τον αγώνα με το Βόλο στο Καραϊσκάκη είχε πει στους ποδοσφαιριστές του «τελειώστε το ματς, εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες σας και τελειώστε το».

Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους ακολούθησαν τις οδηγίες του Βάσκου και έκαναν πράξη αυτό που τους ζήτησε. Κατάφεραν να προηγηθούν από το πρώτο ημίχρονο με 2-0 και τα πάντα ήταν πιο εύκολα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που και ο αντίπαλός τους αγωνιζόταν από νωρίς με παίκτη λιγότερο.

Γι’ αυτό και μετά από το ματς με το Βόλο ο Μεντιλίμπαρ μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες τους οι οποίοι άκουσαν το «μπράβο» από τα χείλη του. Βέβαια από την άλλη και ο Βάσκος από την πλευρά του για μία ακόμη φορά θέλησε να θυμίσει στους παίκτες του πως δεν έχουν καταφέρει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά έχουν κάνει ένα σερί νικών. Συνέχεια το λέει αυτό ο Μεντιλίμπαρ στους ποδοσφαιριστές του, τονίζοντάς τους πως θα πρέπει να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και την κατάκτηση των νικών, έτσι ώστε στο τέλος να μπορούν να είναι σε θέση να πανηγυρίσουν, αλλιώς επί της ουσίας δε θα έχουν καταφέρει κάτι.

Γι’ αυτό άλλωστε και στις δηλώσεις του παρουσιάζεται ιδιαίτερα προσγειωμένος, διότι θεωρεί πως η ομάδα του δεν έχει κάνει κάτι για την ώρα και υπάρχει αρκετός δρόμος για το τέλος των υποχρεώσεων και τον απολογισμό της σεζόν.