Ασταμάτητος ο Ελ Κααμπί, 6/6 για τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ και στο -3 από την κορυφή οι «ερυθρόλευκοι»!

Αγιούμπ Ελ Κααμπί

i

© Intime

Ασταμάτητος ο Ελ Κααμπί, 6/6 για τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ και στο -3 από την κορυφή οι «ερυθρόλευκοι»!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:28 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:57 - 03.03.2024

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και επικράτησε του Βόλου (3-0), χαράσσοντας πορεία προς την κορυφή της Stoiximan Super League. Σε αυτό συνέβαλε - ξανά - ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στην επικράτηση των Πειραιωτών. Έκτη νίκη σε έξι ματς για τον Μεντιλίμπαρ.

Στον δρόμο προς την κορυφή συνέχισε να έχει κατεύθυνση ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε του Βόλου με 3-0. Σε ένα ακόμα ματς ο Ελ Κααμπί έδωσε τα ρέστα του πετυχαίνοντας δύο γκολ, χαρίζοντας έτσι στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έξι στα έξι. Εκτός αυτού, ο σύλλογος του Ισπανού είναι πλέον μόνος τρίτος, μετά την απώλεια του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΟΦΗ.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο σύλλογος του Χρήστου Κόντη έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Μπαριέντος σήκωσε αντικανονικά το πόδι του και βρήκε τον Μασούρα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο Τσαγκαράκης να τον αποβάλλει. Αυτή η κόκκινη έδωσε στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να παίξει εξ ολοκλήρου το παιχνίδι του.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με την κορυφαία να έρχεται στο 20’, όταν ο Ελ Κααμπί από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτός όμως τελικά ήταν που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.  Ο Όρτα στο 27’ έκανε μία σέντρα με προορισμό την εστία, ο Μαροκινός έβαλε το σώμα του και η μπάλα κατέληξε στην εστία, για το προβάδισμα των Πειραιωτών. Ο σύλλογος του Πειραιά συνέχισε να έχει την υπεροχή και πίεζε για ένα ακόμα τέρμα.

Ο Ορτέγκα έφτασε κοντά στο 2-0 (43’), το οποίο τελικά έφερε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί λίγο αργότερα. Ο Ποντένσε δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Μύγα, ο Τσαγκαράκης - με τη βοήθεια του VAR - έδωσε πέναλτι και ο Μαροκινός το έστειλε στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. 

Τι σημαίνει η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο και γιατί μπορεί ν' αναδείξει πρωταθλητή
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:41 - 03.03.2024

Τι σημαίνει η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο και γιατί μπορεί ν' αναδείξει πρωταθλητή

Η πρωτιά στην κανονική διάρκεια μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Το πλεονέκτημα που δίνει η κορυφή στον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια κόντρα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυναμικά και δεν φάνηκε να κάνει διαχείριση εν όψει Μακάμπι. Ο Ποντένσε έχασε δύο πολύ καλές στιγμές, ενώ μία ακόμα είχε ο Μασούρας. Τελικά το τέρμα ήρθε από τον τελευταίο, ο οποίος στο 56ο λεπτό με κεφαλιά έκανε το 3-0. Όμως νωρίτερα ο Ρέτσος έκανε φάουλ και ο Τσαγκαράκης, μέσω VAR, ακύρωσε το τέρμα των Πειραιωτών.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν μέχρι το 70ο λεπτό, όταν από εκεί και έπειτα ο σύλλογος του Πειραιά άρχισε να κάνει διαχείριση με φόντο τον αγώνα κόντρα στους Ισραηλινούς. Εντούτοις, αυτό δεν τους εμπόδισε από το να σκοράρουν και τρίτο τέρμα, με τον Ελ Αραμπί στο 87' να δίνει στον Γιόβετιτς και εκείνος να κάνει ένα απίθανο σουτ στην κίνηση, που έφερε το τελικό 3-0.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η κόκκινη που δέχθηκε ο Μπαριέντος στο 5ο λεπτό έκανε ακόμα ευκολότερο το έργο των Πειραιωτών. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ έβρισκαν συνεχώς κενά στην αντίπαλη άμυνα, η οποία είχε πλήρη έλλειψη οργάνωσης. Μπορεί το σκορ να ήταν 3-0, όμως δύο ακόμα τέρματα ακυρώθηκαν για τους Πειραιώτες, ενώ οι τεράστιες ευκαιρίες ήταν επίσης πάρα πολλές.

MVP:

Ο μεταμορφωμένος Ελ Κααμπί! Μετά το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ο Μαροκινός είναι στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Εκείνος έκανε το 1-0, εκείνος έκανε και το 2-0 στέλνοντας άνετη την ομάδα του στα αποδυτήρια. Μάλιστα, ο επιθετικός ζήτησε από τον Ποντένσε - που κέρδισε το πέναλτι - να του «κλέψει» την εκτέλεση, δείγμα του πόσο ήθελε να αυξήσει τα τέρματά του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Κάθε νίκη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από τότε που ανέλαβε την ομάδα περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Από ένα τέρμα με Φερεντσβάρος (μέσα και έξω), δύο με τον ΠΑΟΚ, δύο με τον Αστέρα Τρίπολης, ένα με τον Παναιτωλικό και δύο με τον Βόλο. Σύνολο εννιά γκολ!

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Oλυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Άμπι, Ρέτσος, Ορτέγκα, Τσικίνιο, Έσε, Όρτα, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί


Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Μύγας, Ράτσιτς, Σιέλης, Λούνα, Ντε Καμπς, Μπαριέντος, Ασεχνούν, Ολιβέρα, Κόμπα, Μωραΐτης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: