Λουκ ντε Γιονγκ: Στα 33 του ο Ολλανδός της Αϊντχόφεν στο απόγειο της καριέρας του (vid)

Λουκ Ντε Γιονγκ

i

©PSV Eindhoven

Λουκ ντε Γιονγκ: Στα 33 του ο Ολλανδός της Αϊντχόφεν στο απόγειο της καριέρας του (vid)

Κώστας Τόπας 13:21 - 21.02.2024

Στα 33 του χρόνια ο Ολλανδός, Λουκ ντε Γιονγκ κάνει την καλύτερη του σεζόν. Τα νούμερα του στέκονται ισάξια μαζί με άλλους αστέρες του ποδοσφαίρου όπως τον Χάρι Κέιν και Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Λουκ ντε Γιονγκ βρίσκεται σε τρομερή φόρμα. Ο Ολλανδός επιθετικός δεν σταματάει να βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, φτάνοντας εντυπωσιακά στατιστικά που τον τοποθετούν δίπλα στους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο.

Ο Ολλανδός που κάποτε πέρασε από την Μπαρτσελόνα και συγκεκριμένα τη σεζόν 2021/22 κάνει μια εντυπωσιακή σεζόν στην PSV. Το βράδυ της Τρίτης (20/02) στον αγώνα του Champions League κόντρα στην Ντόρτμουντ (1-1), σκόραρε ξανά και τα στατιστικά του τον τοποθετούν δίπλα στους καλύτερους επιθετικούς της σημερινής σκηνής του ποδοσφαίρου. Στα 33 του χρόνια ο Ολλανδός κάνει την καλύτερη του παραγωγική σεζόν.

Τα τέρματά του του βοηθούν την Αϊντχόφεν να είναι ζωντανή σε όλες τις διοργανώσεις της. Στο πρωτάθλημά, στην Eredivisie, η ολλανδική ομάδα είναι η πρώτη στη βαθμολογία, 10 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη, Φέγενορντ. Και στo Champions League, ο Ντε Γιονγκ έχει την ομάδα του στη φάση των «16», με τις ελπίδες πρόκρισης να είναι ζωντανές.

Ντε Γιονγκ σαν να λέμε Εμπαπέ ή Κέιν

Σε αυτό το σημείο της σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις έχει συνολικά 28 γκολ. Μόνο ο Εμπαπέ και ο Χάρι Κέιν έχουν περισσότερα γκολ από αυτόν αυτή τη σεζόν. Όμως ο Ντε Γιονγκ όχι μόνο σπάει ρεκόρ στο σκοράρισμα, αλλά και ο αριθμός των ασίστ του είναι τεράστιος. Συνολικά έχει μοιράσει μέχρι στιγμής 11 ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις. Στην περίπτωση της προσθήκης γκολ και ασίστ, μαζί με τους Εμπαπέ και Γκιοκέρες, ο Ολλανδός είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ και ασίστ αυτή τη σεζόν. Φτάνει συνολικά τα 39 (28 γκολ και 11 ασίστ). Ο Γάλλος έχει επίσης 39 (32 γκολ και 7 ασίστ) και ο επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας Γκιοκερέσα έχει 39 (28 γκολ και 11 ασίστ).

Μπροστά του ο Παυλίδης

Μετά από αυτούς τους τρεις παίκτες, τους συνοδεύει στη λίστα ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, Χάρι Κέιν, ο οποίος έχει συνολικά 37 (29 γκολ και 8 ασίστ). Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι, παρά αυτούς τους αριθμούς, ο Ολλανδός δεν είναι ο πρώτος σκόρερ στην εγχώρια διοργάνωσή του. Ο Έλληνας επιθετικός της Άλκμααρ, Βαγγέλης Παυλίδης προηγείται του βαθμολογικού πίνακα με 21 γκολ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Μπαρτσελόνα, ο Ντε Γιονγκ έπαιξε συνολικά 29 παιχνίδια αλλά πέτυχε συνολικά επτά γκολ, νούμερα που απέχχουν πολύ από αυτό που έχει σήμερα με την Αϊντχόφεν.

Στα 33 του χρόνια η σεζόν του είναι ονειρική. Στο επίπεδο των κορυφαίων, ο Ντε Γιονγκ συνεχίζει να σπάει ρεκόρ σκοραρίσματος και δίνει στους θαυμαστές του μια αξέχαστη σεζόν.