Πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό, κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο
i

Αιγάλεω - Ολυμπιακός Β' / © Intime

Πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό, κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο

Sportal newsroom 14:17 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 09.12.2022

Ο Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε δίωξη στον Ολυμπιακό για δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών με αφορμή την ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων» μετά την αναμέτρηση της δεύτερης ομάδας με το Αιγάλεω για τη Super League 2.

Τα έντονα παράπονα του για το ακυρωθέν γκολ του Μπα στην αναμέτρηση της δεύτερης ομάδας με το Αιγάλεω για τη Super League 2 είχε εκφράσει ο Ολυμπιακός μέσω σκληρής ανακοίνωσης. 

Επιλογή των «ερυθρολεύκων» που έφερε την αντίδραση του Νικόλαου Μαργαρίτη, αναπληρωτή Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, που άσκησε Πειθαρχική Δίωξη στους ερυθρόλευκους για δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών σύμφωνα με τον Πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ.

Ολυμπιακός: Σκληρή ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ για το ακυρωθέν γκολ του Μπα
SUPER LEAGUE 2

15:35 - 05.12.2022

Ολυμπιακός: Σκληρή ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ για το ακυρωθέν γκολ του Μπα

Το γκολ που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» στη Super League 2 στην αναμέτρηση με το Αιγάλεω και ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τρεις αντιπάλους να καλύπτουν τον σκόρερ, στάθηκε αφορμή για μια σκληρή ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ.

Με βάση τα σχετικά άρθρα που έγινε η κλήση, οι Πειραιώτες κινδυνεύουν με πρόστιμο από 40.000 ως 50.000 ευρώ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ο αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε την ακόλουθη Πειθαρχική Δίωξη.

-Σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν (ανακοίνωση ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 05/12/2022).

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο».