Η επική στιγμή που ο Πελέ έσκυψε, έδεσε τα κορδόνια του και πήρε 120.000 δολάρια (vid)
i

Πελέ/©IFIFA & Alamy

Η επική στιγμή που ο Πελέ έσκυψε, έδεσε τα κορδόνια του και πήρε 120.000 δολάρια (vid)

Κώστας Τόπας 15:44 - 30.12.2022

Μια μεγάλη κόντρα δημοφιλών εταιρειών αθλητικής ένδυσης, οδήγησε τον Πελέ σε μια αμοιβή που έφτασε στα 120.000 δολάρια!

Απίθανη κι όμως αληθινή αυτή η ιστορία! Το 1924 τα αδέρφια Αντόλφ και Ρούντολφ Ντάσλερ δημιούργησαν μια εταιρεία παπουτσιών και αποδείχθηκαν τεράστια επιτυχία. Ωστόσο, το 1940 οι δυο τους τράβηξαν χωριστούς δρόμους, με τον Αντόλφ να δημιουργεί την Adidas και τον Ρούντολφ την Puma. Γρήγορα έγιναν αντίπαλοι και είχαν τα μάτια τους στραμμένα στον Πελέ, όταν η δημοτικότητά του ήταν στα ύψη.

Τα σκληρά τάκλιν που δεχόταν ο Πελέ πριν την καθιέρωση των καρτών (vid)
REST OF THE WORLD

14:10 - 30.12.2022

Τα σκληρά τάκλιν που δεχόταν ο Πελέ πριν την καθιέρωση των καρτών (vid)

Πριν εισαχθούν στον κόσμο του ποδοσφαίρου οι κάρτες, ο Πελέ δεχόταν ασταμάτητα και σκληρά μαρκαρίσματα από τους αντιπάλους του, οι οποίοι προσπαθούσαν απελπισμένα να τον σταματήσουν.

Βέβαια, είχαν πάρει την απόφαση να αποφύγουν την χρεωκοπία και να μην κυνηγήσουν τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου θρύλου. Ωστόσο, η Puma προχώρησε σε μία πανέξυπνη κίνηση. Τι έκανε; Υπέγραψε τον Πελέ στα κρυφά και του ζήτησε μια χάρη που θα τον έκανε πλουσιότερο κατά 120.000 δολάρια για... μερικά δευτερόλεπτα δημοσιότητας. 

Τα σπουδαιότερα γκολ στην καριέρα του θρυλικού Πελέ! (vids)
REST OF THE WORLD

13:17 - 30.12.2022

Τα σπουδαιότερα γκολ στην καριέρα του θρυλικού Πελέ! (vids)

Ο κορυφαίος των κορυφαίων, Πελέ που κρατά ακόμα το ρεκόρ των 1.281 γκολ σε 1.363 αγώνες, σημείωσε ουκ ολίγα μαγικά τέρματα που έκαναν τον κόσμο να παραμιλάει. Το SPORTAL συγκέντρωσε τα σπουδαιότερα γκολ του «Βασιλιά» και σας τα παρουσιάζει...

Συγκεκριμένα, πριν τη σέντρα του προημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του '70 απέναντι στο Περού, ο Πελέ έπρεπε να περπατήσει μέχρι το χώρο της σέντρας πριν από την έναρξη του ματς και να σκύψει για να κάνει ότι δένει τα κορδόνια του. Η Puma ζήτησε από τον κάμεραμαν να κάνει ζουμ για να τραβήξει το σχετικό πλάνο

Αυτά τα ελάχιστα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά, ώστε η Puma να εκτοξευτεί, να σημειώσει ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων εκείνη τη χρονιά και να φτάσει πείσει τους ντόπιους της Herzogenaurach, «γενέτειρας» της Adidas, να μην εξυπηρετούν καν τους πελάτες που ενδεχομένως θα φορούσαν την «μισητή» εταιρεία!

Για την ιστορία, η Βραζιλία κέρδισε το Περού με 4-2 και προχώρησε μέχρι το τέλος, με τον Πελέ να σκοράρει στη νίκη με 4-1 επί της Ιταλίας στον τελικό για να σφραγίσει ένα ιστορικό τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο.