Τα σκληρά τάκλιν που δεχόταν ο Πελέ πριν την καθιέρωση των καρτών (vid)
i

Πελέ/©Intime

Τα σκληρά τάκλιν που δεχόταν ο Πελέ πριν την καθιέρωση των καρτών (vid)

Κώστας Τόπας 14:10 - 30.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 30.12.2022

Πριν εισαχθούν στον κόσμο του ποδοσφαίρου οι κάρτες, ο Πελέ δεχόταν ασταμάτητα και σκληρά μαρκαρίσματα από τους αντιπάλους του, οι οποίοι προσπαθούσαν απελπισμένα να τον σταματήσουν.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος έφερε επανάσταση στο ποδόσφαιρο και αποτέλεσε μια από τις πιο σημαντικές φιγούρες που έχει δει ποτέ το άθλημα. Ήταν ο πρώτος πραγματικός σούπερ σταρ, ο οποίος έκανε πράγματα με την μπάλα στα πόδια του που κανένας δεν είχε ξαναδεί. Από πολλές απόψεις, ο Πελέ έπαιξε ποδόσφαιρο σε λάθος εποχή...

Τα σπουδαιότερα γκολ στην καριέρα του θρυλικού Πελέ! (vids)
REST OF THE WORLD

13:17 - 30.12.2022

Τα σπουδαιότερα γκολ στην καριέρα του θρυλικού Πελέ! (vids)

Ο κορυφαίος των κορυφαίων, Πελέ που κρατά ακόμα το ρεκόρ των 1.281 γκολ σε 1.363 αγώνες, σημείωσε ουκ ολίγα μαγικά τέρματα που έκαναν τον κόσμο να παραμιλάει. Το SPORTAL συγκέντρωσε τα σπουδαιότερα γκολ του «Βασιλιά» και σας τα παρουσιάζει...

Ήταν γρήγορος, δυνατός, επιδέξιος και τεχνικά λαμπρός. Χαρακτηριστικά που δεν βλέπονταν συνήθως στο ποδόσφαιρο στις δεκαετίες του 1950, του 1960 και του 1970. Ίσως γι' αυτό οι αντίπαλοι δεν ήξεραν πώς να τον σταματήσουν. Αντίθετα, συχνά κατέφευγαν σε σκληρά μαρκαρίσματα και τάκλιν προκειμένου να κρατήσουν μακριά τον Πελέ από την εστία τους.

Ενα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες αφότου απεβίωσε, δείχνει τους αντιπάλους του Πελέ να χρησιμοποιούν κάθε είδους μαρκαρίσματος ώστε να του βάλουν «στοπ». Μάλιστα, πριν το 1970 οι κίτρινες και οι κόκκινες κάρτες δεν είχαν εισαχθεί στον κόσμο του ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα τα μαρκαρίσματα να ήταν ακόμα πιο σκληρά..

Ενας από τους λόγους που που καθιερώθηκαν οι κάρτες στο ποδόσφαιρο, ήταν το πώς οι Βούλγαροι και οι Πορτογάλοι κυνήγησαν τον Πελέ μέχρι να αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1996.