Ο Πελέ στο λεξικό, μια καμπάνια για την απαθανάτιση του Βασιλιά του ποδοσφαίρου (vid)

Πελέ

i

©Intime

Ο Πελέ στο λεξικό, μια καμπάνια για την απαθανάτιση του Βασιλιά του ποδοσφαίρου (vid)

Κώστας Τόπας 14:05 - 14.04.2023

Το Ίδρυμα Παικτών της Βραζιλίας ζήτησε να συμπεριληφθεί το όνομα του Πελέ στο πορτογαλικό λεξικό που σημαίνει «ασύγκριτος» ή «μοναδικός» μεταξύ άλλων όρων.

Το Ίδρυμα Παικτών της Βραζιλίας ξεκίνησε μια εκστρατεία για να συμπεριληφθεί ο όρος «Πελέ» στο πορτογαλικό λεξικό ως συνώνυμο του «μεγαλείου», του «ασύγκριτου» και του «μοναδικού», ως φόρο τιμής στον θρυλικό Βραζιλιάνο επιθετικό, ο οποίος πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου σε ηλικία 82 ετών.

Πελέ και Μαραντόνα «ζωντάνεψαν» κι έστειλαν μήνυμα στον Μέσι: «Είσαι ο καλύτερος όλων των εποχών» (vid)
REST OF THE WORLD

15:13 - 28.03.2023

Πελέ και Μαραντόνα «ζωντάνεψαν» κι έστειλαν μήνυμα στον Μέσι: «Είσαι ο καλύτερος όλων των εποχών» (vid)

Η Conmebol πρόβαλε, μέσω ολογράμματος, εικόνες των θρύλων, Ντιέγκο Μαραντόνα και Πελέ, οι οποίο έστειλαν τα μηνύματά τους στον αρχηγό της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι.

Εάν η καμπάνια πετύχει τον στόχο της, από εδώ και πέρα ​​ο Πελέ θα μπορούσε να είναι συνώνυμο των ακόλουθων όρων: «1. ο μεγαλύτερος από όλους. 2. αναφορά στο μεγαλείο 3. απαράμμιλος. 4. συνώνυμο της αριστείας 5. μοναδικός». Μάλιστα για τους Βραζιλιάνους ο αριθμός που φορούσε στην πλάτη του, το «10» ήταν «ασύγκριτο» και είναι συνώνυμο του «μεγαλείου».

Έτσι, ο «Πελέ» είναι ένας όρος που επινοήθηκε στο λεξικό της Βραζιλίας, από την ίδρυσή τους άνοιξαν μια ιστοσελίδα (pelenodicionario.com.br) όπου ζητούν υποστήριξη για την πρωτοβουλία μέσω υπογραφών: «Όλοι γνωρίζουν και σέβονται τον μεγαλύτερο Βραζιλιάνο όλες τις φορές. Τώρα είναι η ώρα να τιμήσουμε τον Πελέ απαθανατίζοντας τον Βασιλιά με μια λέξη λεξικού: υπογράψτε και γίνετε μέρος αυτού του κινήματος».

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, ακόμη και ο σύλλογος της ζωής του, ο Σάντος, έχουν υποστηρίξει την υπόθεση, ώστε η λέξη «Πελέ» να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λέξη στο λεξικό από τον πληθυσμό της Βραζιλίας. Επιπλέον, από το Ίδρυμα παρέχουν τους λόγους για τους οποίους το όνομα του Βραζιλιάνου παίκτη θα πρέπει να είναι συνώνυμο του «μεγαλείου».

«Όλοι γνωρίζουν και σέβονται τον μεγαλύτερο Βραζιλιάνο όλων των εποχών. Τώρα είναι η ώρα να τιμήσουμε τον Πελέ απαθανατίζοντας τον Βασιλιά με μια λέξη λεξικού - υπογράψτε και γίνετε μέρος αυτού του κινήματος», αναφέρει στο μήνυμά του  το Ίδρυμα Παικτών της Βραζιλίας

Υπενθυμίζεται ότι ο Πελέ που θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου το 2022 σε ηλικία 82 ετών μετά από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων μετά από καρκίνο του παχέος εντέρου από τον οποίο υπέφερε από τον προηγούμενο χρόνο.