Ο Μέσι έγινε άγαλμα δίπλα στο είδωλό του και στον Πελέ (vid)

Λιονέλ Μέσι

i

Λιονέλ Μέσι/©Photo by Christian Alvarenga/Getty Images/Ideal Images

Ο Μέσι έγινε άγαλμα δίπλα στο είδωλό του και στον Πελέ (vid)

Κώστας Τόπας 10:00 - 28.03.2023

Η Νοτιοαμερικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (Conmebol) απέτισε φόρο τιμής στον πρόσφατο παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιονέλ Μέσι, αποκαλύπτοντας ένα άγαλμα για χάρη του.

Αν ο Λιονέλ Μέσι είχε μόνο κακές στιγμές στην Παρί Σεν Ζερμέν μετά τον αποκλεισμό στο Champions League από την Μπάγερν Μονάχου, είναι ακριβώς το αντίθετο στη Νότια Αμερική. Ειδικά στην πατρίδα του, την Αργεντινή, όπου έγινε δεκτός ως ήρωας από τον κόσμο. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του για πρώτη φορά μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Αργεντινός αστέρας εκμεταλλεύτηκε την διακοπή των πρωταθλημάτων, για να λάβει την αγάπη των οπαδών του στη Νότια Αμερική.

Μάλιστα, η Conmebol (Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου Νότιας Αμερικής) απέτισε φόρο τιμής στον 35χρονο Παγκόσμιο πρωταθλητή. Ένα άγαλμα που δείχνει τον Μέσι με το τρόπαιο του Μουντιάλ στα χέρια του. Αυτό θα φυλάσσεται στο μουσείο της Conmebol και θα βρίσκεται δίπλα στους θρύλους Πελέ και Ντιέγκο Μαραντόνα. Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής απέτισε φόρο τιμής στον επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας, μετονομάζοντας το προπονητικό κέντρο στο όνομά του.

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Μέσι ευχαρίστησε τον κόσμο και την Ομοσπονδία για αυτό το δώρο: «Ευχαριστώ την Conmebol για αυτό το δώρο. Παρότι έχουμε δεχτεί πολλή αγάπη, ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Νιώθω πλέον ολοκληρωμένος με το Μουντιάλ, ήταν αυτό που μου έλειπε και μπόρεσα να το πετύχω. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου γι’ αυτό το δώρο. Τώρα θέλω να απολαύσω όσο καιρό έχω ακόμη στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πόσος θα είναι αυτός. Θέλω να το διασκεδάσω, όπως έκανα πάντα», τόνισε μέσα σε αποθέωση ο «Λέο».