Φοβερό γκολ του Πέλκα στην πρόκριση της Μπασακσεχίρ στο Kύπελλο Τουρκίας (vid)

Δημήτρης Πέλκας

i

©printscreen

Φοβερό γκολ του Πέλκα στην πρόκριση της Μπασακσεχίρ στο Kύπελλο Τουρκίας (vid)

Κώστας Τσιακλής 22:56 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:00 - 07.12.2023

Ο Δημήτρης Πέλκας σκόραρε ένα φανταστικό γκολ στην πρόκριση της Μπασακσεχίρ στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Τουρκίας.

Η Μπασακσεχίρ αντιμετώπισε τη Σανλιουρφασπόρ στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου του Κυπέλλου Τουρκίας. Οι γηπεδούχοι ήταν τελικά αυτοί που πήραν και την πρόκριση αφού επικράτησαν με 2-0. 

Βασικοί για την Μπασακσεχίρ ήταν τόσο ο Δημήτρης Πέλκας, όσο και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ουσεϊνού Μπα. Μάλιστα ο Έλληνας άσος ήταν και αυτός που άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση της ομάδας του, αφού σημείωσε το 1-0 στο 63'. Ο Πέλκας έκανε ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Ο Πέλκας βρίσκεται στην Μπασακσεχίρ από τον περασμένο Ιούλιο όταν και μεταγράφηκε ως ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε. Αυτό που πέτυχε σήμερα ήταν το δεύτερο του γκολ σε 12 εμφανίσεις. Το άλλο είχε έρθει τον Σεπτέμβριο στην εκτός έδρας νίκη με 0-2 κόντρα στην Ινστάμπουλσπορ.

Για την ιστορία το δεύτερο γκολ της Μπασακσεχίρ στο ματς με τη Σανλιουρφασπόρ πέτυχε ο Ιλκχάν στο 72'. Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα, δίχτυα είχε βρει και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης στην πρόκριση της Ανκαραγκουτσού.