Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το 3-0 επί της Μπάγερν: «Νιώθω σαν να μεγάλωσα 10 χρόνια, θέλω άδεια»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το 3-0 επί της Μπάγερν: «Νιώθω σαν να μεγάλωσα 10 χρόνια, θέλω άδεια»

Κώστας Τσιακλής 10:13 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:54 - 12.04.2023

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, δήλωσε πως η νίκη της ομάδας του κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου δεν ήταν άνετη και γι' αυτόν τον λόγο μεγάλωσε δέκα χρόνια.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 3-0 της Μπάγερν Μονάχου στο «Έτιχαντ» στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Champions League. Παρά την ευρεία νίκη της ομάδας του, ο προπονητής των «πολιτών», Πεπ Γκουαρδιόλα, είπε πως μεγάλωσε ακόμα δέκα χρόνια από το άγχος του.

Συγκεκριμένα ο Καταλαβός τεχνικός μίλησε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και δήλωσε τα εξής: «Δεν ήταν άνετα, συναισθηματικά διαλύθηκα. Μεγάλωσα 10 χρόνια. Ήταν ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Τώρα πρέπει να χαλαρώσω, μια μέρα άδεια για τα παιδιά, να προετοιμαστoύμε για τη Λέστερ [το Σάββατο]. Ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνεις εκεί [στο Μόναχο]. Αν δεν αποδώσεις πολύ καλά, μπορούν να σκοράρουν ένα, δύο, τρία. Το ξέρω αυτό. Οι παίκτες το ξέρουν. Είναι ένα απίστευτο αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας με τεράστια, τεράστια προσωπικότητα.

Πηγαίνουμε εκεί για να βάλουμε γκολ. Είχα την αίσθηση ότι είχαμε την ευκαιρία μας στο γήπεδό μας, έχουμε [δημιουργήσει] κάτι ξεχωριστό εδώ αυτή τη σεζόν. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι για 60 λεπτά. Εν μέρει, ήταν καλύτεροι από εμάς. Υπάρχουν ομάδες που κέρδισαν και είχαν λιγότερες ευκαιρίες από ό,τι αυτή σήμερα. Η Μπάγερν ήταν εξαιρετική, έχω πάει εκεί πολλές φορές. Στην Ευρώπη είναι ξεχωριστοί. Πρέπει να κάνεις δύο πολύ καλά παιχνίδια για να αποκλείσεις αυτές τις ομάδες, όχι μόνο ένα».

Από την άλλη ο τεχνικός των «Βαυαρών», Τόμας Τούχελ, εξέφρασε την άποψη του ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν για 3-0 και αυτό το αντιλαμβάνονται και οι ποδοσφαιριστές του. Στη συνέχεια έκανε σαφές ότι η ομάδα του δεν θα τα παρατήσει και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητες της.

«Ερωτεύτηκα την ομάδα μου χθες το βράδυ, με τον τρόπο που έπαιξαν. Παίξαμε με προσωπικότητα και θάρρος. Όλοι είναι απογοητευμένοι. Είναι ένα ανάμεικτο συναίσθημα: Νομίζω ότι οι παίκτες δεν αισθάνονται σαν να έχασαν με 3-0. Είναι τεράστια πρόκληση να το ανατρέψεις. Δεν θα τα παρατήσουμε αλλά είμαστε ρεαλιστές. Δεν θα τελειώσει μέχρι να είμαστε στο ντους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός.