Περέιρα: «Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει πίεση όπως υπήρχε στον Ολυμπιακό»

Περέιρα: «Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει πίεση όπως υπήρχε στον Ολυμπιακό»

Στέλιος Βαρδάκης 17:05 - 27.03.2024

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, στάθηκε στη διαφορά πίεσης που υπάρχει μεταξύ των «ερυθρόλευκων» και του ποδοσφαίρου στη Σαουδική Αραβία, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Βίτορ Περέιρα στην Πορτογαλική «Revelvo» και μεταξύ άλλων στάθηκε στη θητεία του στον Ολυμπιακό. Ο 55χρονος μίλησε για το κομμάτι της πίεσης, τονίζοντας πως στη Σαουδική Αραβία δεν την αισθάνεται όπως στους «ερυθρόλευκους».

«Προπόνησα για πολλά χρόνια την Πόρτο, έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Εκπαιδεύτηκα για να κερδίζω, πάντα. Πέρασα οκτώ χρόνια εκεί, μαθαίνοντας να νικάω και να αντιμετωπίζω την πίεση. Εδώ στη Σαουδική Αραβία αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αλλά δεν νιώθεις την ίδια πίεση όπως στην Πόρτο, τη Φενερμπαχτσέ ή τον Ολυμπιακό, αν και νιώθεις το πάθος.

Βρέθηκα σε έναν σύλλογο, όπου η ισοπαλία είναι σαν ήττα και δύο απώλειες στη σειρά είναι καταστροφή. Μπορώ να διαχειριστώ αυτήν την πίεση, αλλά το πάθος είναι το δικό μου καύσιμο. Γι' αυτό οι αποφάσεις για την καριέρα μου βασίζονταν σχεδόν πάντα σε τέτοιο πλαίσιο. Έτσι βιώνω το ποδόσφαιρο. Μόλις νιώσω τις πεταλούδες στο στομάχι μου, ενθουσιάζομαι. Είναι η ενέργεια που χρειάζομαι για να δώσω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου», ανέφερε σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια στάθηκε στο πως βιώνει ο ίδιος το ποδόσφαιρο.

«Είμαι εθισμένος με το ποδόσφαιρο, είναι σαν ναρκωτικό, το χρειάζομαι κάθε μέρα. Το να το παίρνω είναι η ενέργεια που με κάνει να ζω. Είναι σαν να βλέπω ένα παιδί να μεγαλώνει. Δεν είναι μόνο το να κερδίζεις, είναι το να παίζεις ποιοτικά και να το απολαμβάνεις, για τους οπαδούς και τους παίκτες», ήταν τα λόγια του συγκεκριμένα.

Ο Βίτορ Περέιρα πέρασε για μικρό διάστημα από τον Ολυμπιακό, αντικαθιστώντας τον Μίτσελ που αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2015. Ο Πορτογάλος έμεινε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο μέχρι το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο εκείνης της χρονιάς. Για πολλούς, μία από τις πιο αξέχαστες στιγμές του σε αυτή τη μικρή διάρκεια ήταν ο πανηγυρισμός του στον ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ, μετά το γκολ του Φράνκο Χάρα.