Αυτοί είναι οι «Έλληνες» που πηγαίνουν στο Euro 2024!

Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Αντράζ Σπόραρ & Ντομαγκόι Βίντα

Αυτοί είναι οι «Έλληνες» που πηγαίνουν στο Euro 2024!

Κώστας Τόπας 11:34 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 27.03.2024

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να προκριθεί σε πέμπτο διαδοχικό μεγάλο τουρνουά, όμως στα γήπεδα της Γερμανίας θα βρεθούν ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ομάδες της Stoiximan Super league.

Η Ελλάδα κράτησε το μηδέν για 120 λεπτά αλλά ταυτόχρονα έμεινε «άσφαιρη» κόντρα στη Γεωργία, στον τελικό με φόντο την τελική φάση του Euro 2024 κι έτσι η υπόθεση πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η επίσημη αγαπημένη αποδείχτηκε πιο άστοχη καθώς Μπακασέτας και Γιακουμάκης δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, με αποτέλεσμα οι «γαλανόλευκοι» να απουσιάζουν από ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Ετσι, η Γεωργία κι όχι η Ελλάδα θα βρίσκεται στον έκτο όμιλο με την Πορτογαλία. Εκτός από την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο, που ξεχειλίζει από ποιότητα θ’ αντιμετωπίσει τους γείτονες Τούρκους και την Τσεχία.

Με την ολοκλήρωση των τελικών των playoffs του Nations League, ξεκαθάρισε το τοπίο κι έγιναν γνωστές όλες οι ομάδες των ομίλων. Από τους ομίλους ξεχωρίζουν οι μάχες Ιταλίας - Ισπανίας, ενώ θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες Γαλλία και Ολλανδία, όπως και στα προκριματικά, εκεί που ήταν παρούσα και η «γαλανόλευκη».

Μπορεί η Ελλάδα να μην κατάφερε να βρεθεί σε πέμπτο διαδοχικό μεγάλο τουρνουά, όμως υπάρχουν εθνικές που παίζουν ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ομάδες της Stoiximan Super League.

Η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες στο Euro

Ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα η οποία θα έχει τους περισσότερους παίκτες στα γήπεδα της Γερμανίας, το ερχόμενο καλοκαίρι για το Euro. Ο Αντράζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν Φίλιπ Μλαντένοβιτς και Μπένιαμιν Βέρμπιτς θα βρίσκονται στη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, εκπροσωπώντας τη χώρα τους, τη Σλοβενία. Στο Euro θα βρίσκεται και ο Σαμέτ Ακαϊντίν με την Τουρκία.

Για μία θέση στην αποστολή της εθνικής Σερβίας για το Euro θα παλέψει και ο μεσοεπιθετικός των «πρασίνων», Φίλιπ Τζούρισιτς, ενώ διεθνής είναι και ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Οι τρεις της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ με τη σειρά της θα έχει τρεις ποδοσφαιριστές στο Euro. Στις περασμένες ήταν εδώ και αρκετό καιρό η Κροατία του Ντομαγκόι Βίντα, όπως και η Σερβία του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Την Τρίτη (26/03) προκρίθηκε στα πέναλτι επί της Ουαλίας η Πολωνία στην οποία αγωνίζεται ο Νταμιάν Σιμάνσκι. Από εκεί και πέρα ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ, ήταν βασικός στην Ελβετία από το 2017, όμως έχει να κληθεί από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο ΠΑΟΚ και οι υπόλοιποι

Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει στο Euro τρεις εκπροσώπους. Τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Ντομινίκ Κοτάρσκι, με Σερβία και Κροατία, αντίστοιχα και τον Τόμας Κεντζιόρα με Πολωνία.

Από εκεί και πέρα, ο Λεβάν Σενγκέλια του Παναιτωλικού, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα της Γεωργίας με την Ελλάδα θα είναι κι αυτός με τη χώρα του στα γήπεδα της Γερμανίας. Υπενθυμίζεται ότι ο μεσοεπιθετικός των «καναρινιών» περίπου πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας δέχτηκε ένα σκληρό χτύπημα, με αποτέλεσμα να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου με αναγκαστική αλλαγή.

Πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο για τους αγώνες στο EURO 2024
EURO

09:17 - 27.03.2024

Πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο για τους αγώνες στο EURO 2024

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του EURO 2024 μετά από 12 χρόνια, καθώς αποκλείστηκε από τη Γεωργία στην Τιφλίδα. Που κυμαίνονται όμως, οι τιμές των εισιτηρίων για τα παιχνίδια του EURO που θα γίνει στη Γερμανία;

Οσον αφορά τον Άρη, οι «κίτρινοι» θα έχουν τον Γιακούμπ Μπράμπετς ο οποίος αγωνίζεται με τη Τσεχία, ενώ ο Ολυμπιακός θα δει τον Σαντιάγκο Έσε να διεκδικεί θέση με την Πολωνία, ο οποίος έχει πάρει το διαβατήριο του και βρίσκεται στα ραντάρ.

Οι «Έλληνες» που ενδέχεται να αγωνιστούν στο Euro 2024:

ΑΕΚ: Ντομαγκόι Βίντα (Κροατία), Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (Σερβία), Νταμιάν Σιμάνσκι (Πολωνία)

ΠΑΟΚ: Ντομινίκ Κοτάρσκι (Κροατία), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Σερβία), Τόμας Κεντζιόρα (Πολωνία)

Παναθηναϊκός: Αντράζ Σπόραρ (Σλοβενία), Μπένιαμιν Βέρμπιτς (Σλοβενία), Ανταμ Τσέριν (Σλοβενία), Νεμάνια Μαξίμοβιτς (Σερβία), Σαμέτ Ακαϊντίν (Τουρκία), Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι (Πολωνία), Λάζλο Κλαϊνχάισλερ (-δανεικός στην Χάιντικουκ- Ουγγαρία)

Ολυμπιακός: Σαντιάγκο Έσε (Πολωνία)

Άρης: Γιακούμπ Μπράμπετς (Τσεχία)

Παναιτωλικός: Λέβαν Σενγκέλια (Γεωργία)