Ο Όσκαρ Γκαρθία βρίσκεται στη λίστα της Μπριζ

Όσκαρ Γκαρθία

i

© Intime

Ο Όσκαρ Γκαρθία βρίσκεται στη λίστα της Μπριζ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:58 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 27.03.2024

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, φαίνεται να αποτελεί μία πιθανή λύση για τον πάγκο της Μπριζ.

Μπορεί πρόσφατα να ήρθε η πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League, ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί στην Μπριζ δεν μοιάζει η ιδανικότερη!

Λίγες εβδομάδες πριν τις «μάχες» με τον ΠΑΟΚ με φόντο τα ημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Ρόνι Ντέιλα αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας, καθώς φαίνεται να «πλήρωσε» το γεγονός πως το φετινό σύνολο παικτών αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων στη μάχη του τίτλου, μένοντας στο -19 από την κορυφή με τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Σύμφωνα με τα όσα έχει γνωστοποιήσει η αντίπαλος του Δικεφάλου μέσω ανακοίνωσης, ο Νικ Χάγιεν θα βρίσκεται στο πόστο του προπονητή μέχρι και το τέλος της σεζόν, ωστόσο οι διαδικασίες αναζήτησης για τον νέο τεχνικό από το καλοκαίρι και μετά έχουν ξεκινήσει.

Μάλιστα, στο στόχαστρο όπως όλα δείχνουν βρίσκεται ένας παλιός μας γνώριμος. Ο λόγος γίνεται για τον Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού τη σεζόν 2017-18 και τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι στην τεχνική ηγεσία της Λέουβεν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ του Βελγίου, ο Ισπανός τεχνικός βρίσκεται στη λίστα με τους υποψήφιους, ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποια οριστική εξέλιξη.

«Η Μπριζ έχει χάσει την μπάλα τα τελευταία δύο χρόνια - Θέλει προπονητή που θα κρατάει τα αποδυτήρια υπό έλεγχο»

Η αποχώρηση του Ντέιλα από τον πάγκο της Μπριζ βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο, με τα ΜΜΕ του εξωτερικού να αναλύουν την κατάσταση που επικρατεί στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

«Η Κλαμπ Μπριζ έχει χάσει αρκετές φορές τη μπάλα τα τελευταία δύο χρόνια. Μετά τον Φίλιπ Κλεμέντ, οι Άλφρεντ Σρέντερ, Καρλ Χέφκενς, Σκοτ Πάρκερ, Ρικ Ντε Μιλ και Ρόνι Ντέιλα, αποχώρησαν. Πριν από την περσινή σεζόν, η προηγούμενη που η ομάδα άλλαξε τρεις προπονητές, ήταν αυτή του 2012-13. Από το θέρετρο διακοπών του στο Λανθαρότε, ο Μπαρτ Βερχάεγκε πήρε την απόφαση να απολύσει τον Ρόνι Ντέιλα. Αλλά δεν υπήρχε έτοιμο το plan Β.

Στην Κλαμπ ήλπιζαν να φτάσουν στο τέλος της σεζόν με τη Ντέιλα. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες άρχισαν να ψάχνουν τον αντικαταστάτη του, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τον κατάλληλο. Ο προπονητής για την επόμενη σεζόν θα είναι ένας, σχετικά, νέος, δυναμικός, ευέλικτος και έμπειρος προπονητής. Δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Η Κλαμπ Μπριζ θέλει κάποιον που θα μπορέσει να κρατήσει τα αποδυτήρια υπό έλεγχο. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα θα κοιτάξει και τις περιπτώσεις εντός Βελγίου.

Μια λύση θα μπορούσε να αποτελέσει και ο Μαρκ Φαν Μπόμελ. Υπάρχουν ήδη φήμες ότι θα παραιτηθεί από την Αντβέρπ και η περίπτωση του σίγουρα θα συζητηθεί. Επίσης, η δουλειά του Μίρον Μούσλιτς στη Σέρκλ Μπριζ δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Πρώτα όμως η Κλαμπ θα πρέπει να τακτοποιήσει τις εσωτερικές της υποθέσεις. Όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούν στους νέους τους ρόλους, και να αποκτήσουν εμπειρία. Να μάθει η νέα διοίκηση να διαχειρίζεται τις κρίσεις».