Απίστευτο: Οπαδοί της Περούτζια έκαναν κηδεία μέσα στο γήπεδο της ομάδας (vids)

Περούτζια

Απίστευτο: Οπαδοί της Περούτζια έκαναν κηδεία μέσα στο γήπεδο της ομάδας (vids)

Κώστας Τόπας 09:32 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:32 - 04.01.2024

Οι ultras της Περούτζια πραγματοποίησαν την κηδεία του πρόσφατα αποθανόντος πρώην αρχηγού τους, μέσα στο γήπεδο του συλλόγου, με πολλούς παίκτες και μέλη του προσωπικού να είναι παρόντες.

Οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ιταλία, Περούτζια απέδωσαν σε έναν από τους ανώτερους ultras τους φόρο τιμής, τοποθετώντας το φέρετρό του στο σημείο του πέναλτι μέσα στο γήπεδο της ομάδας. Ο σκληροπυρηνικός φανατισμός του ποδοσφαίρου στην Ιταλία είναι τόσο διαδεδομένος όσο ποτέ. Σχεδόν κάθε επαγγελματικός σύλλογος στη χώρα έχει μια ομάδα ultras - οπαδών που είναι τυπικά γνωστοί για την εμμονή τους και τη χουλιγκανική συμπεριφορά τους την ημέρα του αγώνα.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Περούτζια που αγωνίζεται στη Serie C, γνωστοί και ως L'Armata Rossa (ο Κόκκινος Στρατός), αποχαιρέτησαν τον μακροχρόνιο αρχηγό τους, Ντομενίκο «Μίμο», ο οποίος ήταν από τους φανατικούς οπαδούς της ομάδας κι απεβίωσε σε ηλικία 69 χρονών μετά από πολύχρονη μάχη.

Με εκατοντάδες οπαδούς να παρακολουθούν από τις εξέδρες, το φέρετρο του «Μίμο» τοποθετήθηκε στο σημείο του πέναλτι μέσα στο Stadio Renato Curi του συλλόγου, με τον αρχηγό του συλλόγου, Γκάμπριελ Ανγκέλα, να τοποθετεί αργότερα τη φανέλα του επάνω στο φέρετρο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Μασιμιλιάνο Σαντοπάντρε, ο οποίος ήταν επίσης παρών στην τελετή, διάβασε στη συνέχεια ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον «Μίμο». «Από την πρώτη μέρα της άφιξής μου με έμαθες τι σήμαινε για σένα η Περούτζια... Ήταν τα πάντα! Σήμερα χάσαμε τόσα πολλά. Έναν οδηγό. Έναν τρόπο ζωής. Έναν φίλο. Ελπίζω να μπορέσουμε να σε τιμήσουμε! Σίγουρα θα είσαι μαζί μας για πάντα! Αντίο αφεντικό. Σε αγαπώ».