Πικέ για Ντάνι Άλβες: «Είναι εύκολο να πεις ότι είναι ένοχος»

Ζεράρ Πικέ

i

Screenshot

Πικέ για Ντάνι Άλβες: «Είναι εύκολο να πεις ότι είναι ένοχος»

Πάνος Μαλακτάρης • 12:13 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο πρώην συμπαίκτης του Ντάνι Άλβες στη Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή γύρω από την υπόθεση του προφυλακισμένου Βραζιλιάνου

Ο Ντάνι Άλβες παραμένει προφυλακισμένος στη Βαρκελώνη εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης βιασμού μιας νεαρής κοπέλας σε νυχτερινό κλαμπ της Βαρκελώνης στις 30 Δεκεμβρίου του 2022. Πρόσφατα μάλιστα είχε παρουσιάσει μέσω του δικηγόρου του αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο. 

Ο Ζεράρ Πικέ, πρώην συμπαίκτης του Άλβες στους «μπλαουγκράνα», ήταν καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή του δικτύου RAC1. Εκεί απάντησε σε διάφορα θέματα, τόσο για την Kings League της οποίας είναι δημιουργός και ιδιοκτήτης, όσο και για άλλα, πιο επίκαιρα. Σε σχετικές ερωτήσεις που δέχτηκε για την υπόθεση του Βραζιλιάνου, είπε τα εξής: «Μιλάμε για μια περίπλοκη υπόθεση. Τον γνωρίζω προσωπικά (σ.σ. τον Ντάνι Άλβες) και τον εκτιμώ. Όλη η υπόθεση είναι πολύ μπερδεμένη για εμάς τους συναδέλφους του. Θέλω η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της». 

Ενώ πρόσθεσε: «Το εύκολο είναι να πει κανείς πως είναι ένοχος. Εγώ θέλω να περιμένω να δούμε τι θα αποφανθεί ο δικαστής, και ό,τι πει θα πρέπει να το ακολουθήσουμε. Παράλληλα, πρέπει να βοηθήσουμε το θύμα στο ενδιάμεσο. Είναι πολύπλοκο, σοκάρεσαι, είναι κάτι το οποίο δε θα περνούσε ποτέ απ' το μυαλό σου. Αν ωστόσο όντως το έχει κάνει, θα πρέπει να είμαστε σκληροί μαζί του. Εγώ προσωπικά θα είμαι πιο σκληρός κι απ' τη δικαιοσύνη την ίδια απέναντί του. Πρέπει να σεβόμαστε και τους άντρες και τις γυναίκες και να ελπίζουμε σε έναν κόσμο όπου τέτοια περιστατικά απλά δε θα συμβαίνουν», κατέληξε.