Η άρνηση στους LA Galaxy και τα λόγια του Πινέδα στον Πιζάρο για να πει το «ναι» στην ΑΕΚ

Ροντόλφο Πιζάρο

i

©Photo by Mauricio Salas/Jam Media/Getty Images/Ideal Images

Η άρνηση στους LA Galaxy και τα λόγια του Πινέδα στον Πιζάρο για να πει το «ναι» στην ΑΕΚ

Κώστας Τόπας 12:00 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:03 - 27.02.2024

Νέο δημοσίευμα αυτή τη φορά από την αμερικάνικη έκδοση της «Mundo Deportivo» επιβεβαιώνει πως ο Ροντόλφο Πιζάρο προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» και πως πολύ σύντομα θα ξανασμίξει με τους Ματίας Αλμέιδα και Ορμπελίν Πινέδα.

Ο Ροντόλφο Πιζάρο βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ και όπως όλα δείχνουν απομένουν τα τυπικά προκειμένου, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός να ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα». 

Δημοσίευμα από την αμερικάνικη έκδοση της «Mundo Deportivo» επιβεβαιώνει πως ο Ροντόλφο Πιζάρο προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» και πως πολύ σύντομα θα ξανασμίξει με τους Ματίας Αλμέιδα και Ορμπελίν Πινέδα.

«Η ΑΕΚ με επικεφαλής τον Ματίας Αλμέιδα έχει έρθει σε συμφωνία με τον 29χρονο μέσο για την ολοκλήρωση της υπογραφής του, με τον παίκτη να είναι πάλι υπό τις εντολές του Αργεντινού στρατηγού. Οπως και με τον Ορμπελίν Πινέδα με τον οποίο θα είναι συμπαίκτες και έδειξαν καλή χημεία στην Τσίβας, μεταξύ 2016 και 2018», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα για να δώσει στη συνέχεια περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τη συμφωνία του Πιζάρο με την ΑΕΚ. Μάλιστα, τονίζεται ότι ο Πινέδα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση καθώς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ένωση στον συμπατριώτη του.

«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα είναι τελειωμένα μεταξύ των δύο πλευρών, οπότε σε λίγες μέρες θα γίνει επίσημη η μεταγραφή, αφού ο Πιζάρο πρέπει να περάσει τις ιατρικές και φυσικές εξετάσεις πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεξικανός είχε έξι μήνες στο συμβόλαιό του με την Ίντερ Μαϊάμι ωστόσο η άφιξη του Λιονέλ Μέσι στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ άλλαξε τα δεδομένα, καθώς ο σύλλογος του MLS πρέπει  να αποδεσμεύσει παίκτες μετά τη μεταγραφή του πρώην αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν, αφού υπάρχει πρόβλημα με το salary cap.

«Είναι δύσκολο να μην συμπεριλαμβάνεσαι στα σχέδια. Δεν ήξερα, επειδή έχω συμβόλαιο, ότι θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση. Είναι λίγο περίεργο. Έχει συμβεί ήδη σε πολλούς συναδέλφους τη μια μέρα να είναι εκεί και την άλλη να μην είναι, νομίζω ότι είναι η μόνη Λίγκα στον κόσμο που το κάνει αυτό. Ναι, είναι περίεργο, αλλά αυτοί είναι οι κανόνες και πρέπει να τους τηρείς», τόνισε ο Πιζάρο μόλις επισημοποιήθηκε η αποχώρησή του από τον σύλλογο.

Οι LA Galaxy έμειναν με την επιθυμία

Σύμφωνα με πολλές αναφορές, ένας από τους περισσότερους ενδιαφερόμενους για τις υπηρεσίες του Πιζάρο ήταν οι LA Galaxy, όπου θα θεωρούνταν ότι θα έδινε στον Ρικάρντ Πουτς ένα rotation στη μεσαία γραμμή, ωστόσο, δεν υπήρξε σοβαρή προσέγγιση. 

Ο 29χρονος Μεξικανός έχει ακουστεί και για πολλές ομάδες στη Liga MX , δεδομένης της ιδιότητάς του ως ελεύθερος, ωστόσο η προοπτική της ΑΕΚ και το γεγονός ότι έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Champions League κέρδισαν τον Πιζάρο.