Το όνειρο να αγωνιστεί στην Ευρώπη, η ΑΕΚ και ο πανηγυρισμός αλά Τζόκερ του Πιζάρο (vids)

Ροντόλφο Πιζάρο

i

©MLS

Το όνειρο να αγωνιστεί στην Ευρώπη, η ΑΕΚ και ο πανηγυρισμός αλά Τζόκερ του Πιζάρο (vids)

Κώστας Τόπας 09:18 - 12.07.2023

Ο Ροντόλφο Πιζάρο είχε πάντα ένα όνειρο. Να αγωνιστεί στην Ευρώπη και η ΑΕΚ φαίνεται πως θα δώσει σάρκα και οστά στην μεγάλη επιθυμία του 29χρονου «Τζόκερ».

Ο έρωτας του Πιζάρο με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε στο Ταμπίκο του Μεξικού, όπου αυτός και ο μικρότερος αδερφός Ουριέλ κλωτσούσαν την μπάλα μόλις έκαναν τα πρώτα τους βήματα. Ο μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, ασχολήθηκε με το τζούντο και τον στίβο και έπαιξε έξι χρόνια μπάσκετ. Παραμένει σκληρός οπαδός της πορτοκαλί μπάλας με τα σπυράκια ο 29χρονος μεσοεπιθετικός ακολουθεί τους Heat και παρακολουθεί όποτε του δίνεται η ευκαιρία τα παιχνίδια τους.

Τζούντο, μπάσκετ και τελικά ποδόσφαιρο

Αν και αγαπούσε το μπάσκετ, ήρθε ένα σημείο όπου έπρεπε να πάρει μια απόφαση στη ζωή του, με το ποδόσφαιρο να κερδίζει. Ξεκίνησε με την ομάδα νέων στην Ταμπίκο Μαντέρο και στα 17 του πήγε στην Πατσούκα. Έπαιξε τέσσερις σεζόν με τη συγκεκριμένα ομάδα, δύο από αυτές υπό τον πρώην προπονητή της Ίντερ Μαϊάμι, Ντιέγκο Αλόνσο. Το 2016, μεταγράφηκε στην Τσίβας έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ και δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Μοντερέι, όπου ενώθηκε ξανά με τον Αλόνσο. Οι αναφορές ανέφεραν ότι το ποσό της μεταγραφής των 16 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν ρεκόρ για τη μεταγραφή μεταξύ των πρωταθλημάτων του Μεξικού.

Σε κάθε σταθμό της καριέρας του κέρδιζε τίτλους, κάτι που τον οδήγησε στο Major League Soccer. 

«Ήθελα μια αλλαγή», είχε πει ο Πιζάρο σε παλαιότερη συνέντευξή του. «Είχα ήδη κερδίσει τρία πρωταθλήματα με τρεις διαφορετικές ομάδες. Ήθελα ένα νέο πρωτάθλημα και μια νέα πρόκληση. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μου μίλησε, μου άρεσε το έργο, οπότε ήρθα».

«Το ποδόσφαιρο είναι πολύ άμεσο εδώ, διαφορετικό από το Μεξικό», εξήγησε ο Μεξικανός. «Στις ομάδες δεν αρέσει να έχουν πολύ την μπάλα. Είναι λίγο πολύ επίθεση εναντίον άμυνας, η μπάλα πηγαίνει κατευθείαν από τους αμυντικούς στους επιθετικούς και δεν χρησιμοποιούν τόσο πολύ τα χαφ. 

Στο Μεξικό, είναι πιο αργός ρυθμός. Μια ομάδα μπορεί να κάνει 20 επαφές και να μην πάει στην επίθεση. Μου αρέσει να έχω την μπάλα πολύ, αλλά εδώ ήταν όλα γρήγορα. Επρεπε να πάμε αμέσως στο γκολ κι εγώ να το συνηθίσω».

Ο πανηγυρισμός αλά Τζόκερ

Ο Τζόκερ ήταν ένα κινηματογραφικό φαινόμενο το 2019 που έδωσε στον Χοακίν Φίνιξ το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, αλλά η επιρροή του ξεπέρασε τις οθόνες και έφτασε μέχρι το ποδόσφαιρο, όπου ο Ροντόλφο Πιζάρο «υιοθέτησε» τον πανηγυρισμό με το ψεύτικο χαμόγελο για κάθε γκολ που σημείωνε.

«Πρέπει να το πουλήσεις, έτσι είναι αυτή η επιχείρηση. Είδα την ταινία, μου άρεσε και μερικές φορές συμβαίνει στον κόσμο να μην είναι τόσο χαρούμενος. Μου άρεσε η ταινία γιατί μερικές φορές μπορεί να νομίζουν ότι είσαι θυμωμένος και πραγματικά χαρούμενος ή το αντίστροφο», σχολίασε σε μια συνέντευξη ο Πιζάρο στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Το όνειρό για την Ευρώπη παίρνει σάρκα και οστά

Στην ΑΕΚ μπορεί ακόμα να μην επιβεβαιώνουν απολύτως τίποτα, ωστόσο οι Μεξικανοι θεωρούν πλέον δεδομένη την μεταγραφή του Ροντόλφο Πιζάρο στην Ένωση. Μάλιστα γράφουν πως ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός έχει ήδη βρει την φόρμουλα για να λυθεί το συμβόλαιο με την Ιντερ Μαϊάμι και ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα.

Αλλωστε, όνειρο του Πιζάρο ήταν ανέκαθεν να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα της Ευρώπης και η ΑΕΚ φαίνεται πως θα υλοποιήσει την επιθυμία του Μεξικανού.

«Το όνειρο παραμένει για πάντα, δουλεύω για να είμαι εκεί μια μέρα. Στην Ευρώπη. Μερικές φορές οι τρόποι του Θεού ξέρουν γιατί είναι έτσι πράγματα και είμαι χαρούμενος με το πεπρωμένο που με άγγιξε, τις ομάδες που έχω πάει», είπε ο 29χρονος μεσοεπιθετικός.