Πογέτ: «Δεν απολύθηκα από την Εθνική - Θέλω πάρα πολύ να γυρίσω στην Αγγλία»

Ο Γκουστάβο Πογέτ

i

© Intime

Πογέτ: «Δεν απολύθηκα από την Εθνική - Θέλω πάρα πολύ να γυρίσω στην Αγγλία»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:04 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:11 - 17.05.2024

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για την Εθνική Ελλάδας και το μέλλον του...

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει αποδεσμευτεί από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ελλάδας μετά τον πικρό αποκλεισμό κόντρα στη Γεωργία και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Sky Sports, κλήθηκε να μιλήσει για το μέλλον του.

Μεταξύ άλλων, ο Ουρουγουανός προπονητής αναφέρθηκε στην επιθυμία του να καθίσει σε πάγκο αγγλικής ομάδας, έχοντας στο παρελθόν περάσει από την τεχνική ηγεσία της Μπράιτον και της Σάντερλαντ. 

«Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ούτε απολύθηκα, ούτε εφυγα από την Ελλάδα. Έληξε το συμβόλαιο μου στις 31 Μαρτίου. Τότε έληγε, δεν είχε να κάνει με το ότι δεν πήραμε την πρόκριση. Έχω πει πολλές φορές πως θα ήθελα πάρα πολύ να γυρίσω στην Αγγλία.

Όταν έφυγα από τη Σάντερλαντ, ήθελα να αλλάξω παραστάσεις, να μάθω καινούρια πράγματα και να επιστρέψω στην Αγγλία. Αυτό είπα το 2015-16, οπότε μου έχει πάρει λίγο περισσότερο καιρό, που είναι κάπως ανησυχητικό. Ανυπομονώ να δω αν το καλοκαίρι θα προκύψει η ευκαιρία για να μπορέσω να επιστρέψω, θα δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουρουγουανός τεχνικός.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στο Euro 2024 στη Γερμανία, αφού αποκλείστηκε στον τελικό των playoffs του Nations League από τη Γεωργία, στη διαδικασία των πέναλτι.

Το συμβόλαιο του Ουρουγουανού τεχνικού έληξε στις 31 Μαρτίου και πλέον ο ίδιος είναι σε αναζήτηση ομάδας. Φυσικά, από την ΕΠΟ μετά τον αποκλεισμό δεν φάνηκε και καμία διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία, ενώ όλα δείχνουν ότι η απόφαση για τον διάδοχή του, θα ληφθεί από τη νέα διοίκηση της ομοσπονδίας, μετά τις εκλογές που θα γίνουν το προσεχές διάστημα.

Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε πρόσφατα πως ο Πογέτ ασφαλώς και είναι μέσα στους υποψήφιους για την επόμενη ημέρα της Εθνικής.

«Ασφαλώς και είναι υποψήφιος για να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας», αλλά υπογράμμισε κιόλας πως στην ομοσπονδία οι απόψεις διίστανται, καθώς «πολλοί πιστεύουν ότι έπρεπε να είναι πιο επιθετικό το παιχνίδι μας στη Γεωργία», ανέφερε αρχικά ο Μπαλτάκος και στη συνέχεα τόνισε ότι «ενόχλησε πολύ το θέμα με τον συνεργάτη του το περασμένο φθινόπωρο» και το γεγονός ότι μίλησε στον Τύπο για αυτό και σημείωσε πως με δεδομένο ότι υπάρχει φιλικό της Εθνικής στις 7 Ιουνίου με τη Γερμανία, «μέχρι το Πάσχα, θα έχουμε πάρει μια απόφαση», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ.