Πογέτ: «Πάμε για την απευθείας πρόκριση»

Γκουστάβο Πογέτ

i

© Intime

Πογέτ: «Πάμε για την απευθείας πρόκριση»

Sportal newsroom 18:20 - 20.03.2023

Η απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 είναι ο στόχος της Εθνικής ομάδας σύμφωνα με τον Γκουστάβο Πογέτ.

Στη μάχη των προκριματικών του Euro 2024 μπαίνει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Η «γαλανόλευκη» κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο μαζί με τις Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινάει τις υποχρεώσεις του εκτός έδρας με το Γιβραλτάρ στις 24 Μαρτίου. Όπως δήλωσε ο Γκουστάβο Πογέτ, η νίκη είναι μονόδρομος για την Εθνική ομάδα στον αγώνα αυτό.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα στοχεύει στην απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro της Γερμανίας.

«Τα παιδιά έχουν έρθει με αυτοπεποίθηση γιατί καταφέραμε τον στόχο μας στην προηγούμενη διοργάνωση (σ.σ. το Nations League). Τώρα ξέρουμε ότι είναι δύσκολος ο στόχος μας απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Θέλουμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάμε για την απευθείας πρόκριση και όχι για πρόκριση μέσω μπαράζ», είπε ο Γκουστάβο Πογέτ για τη διαδικασία των προκριματικών του Euro.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε για τον αγώνα με το Γιβραλτάρ: «Αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να κερδίσουμε αυτό το πρώτο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να το διαπραγματευτούμε αυτό το παιχνίδι, το να μην κερδίσουμε».

«Τον ήξερα τον Κώστα Φορτούνη, ήξερα την ποιότητα του ως ποδοσφαιριστής, ήξερα για τους τραυματισμούς του. Ουσιαστικά τον περιμέναμε να έρθει, ήταν το σωστό ταιμινγκ. Θέλω να μιλήσω μαζί τους να καταλάβουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει. Περιμένω να δω τα παιδιά πως θα ενσωματωθούν», είπε ο Γκουστάβο Πογέτ για την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στην Εθνική ομάδα.

Tags: