Πότε ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Γκουστάβο Πογέτ με την ΕΠΟ - Δύσκολη η παραμονή του

Ο Γκουστάβο Πογέτ

Πότε ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Γκουστάβο Πογέτ με την ΕΠΟ - Δύσκολη η παραμονή του

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:56 - 26.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:43 - 26.03.2024

Στη λήξη του πλησιάζει το συμβόλαιο του Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την πρόκριση της Ελλάδας στο Euro 2024.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τελείωσε η απόπειρα της Εθνικής να παραστεί στο Euro 2024. Παρά το γεγονός πως το πάλεψε για 120 λεπτά, η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Γεωργία στη διαδικασία των πέναλτι (4-2) και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η απογοήτευση ήταν κυρίαρχο συναίσθημα τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών, όσο και έξω από αυτές. Οι περίπου 500 Έλληνες φίλαθλοι που βρέθηκαν στην Τιφλίδα δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Παράλληλα, είδαν τους ποδοσφαιριστές και τον Γκουστάβο Πογέτ να είναι θλιμμένοι για την έκβαση του αγώνα.

Πλέον, όλα στρέφονται στην επόμενη ημέρα και αυτή ενδέχεται να μην περιλαμβάνει τον Ουρουγουανό τεχνικό στο στρατόπεδο της «γαλανόλευκης». Το συμβόλαιο του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου και ακόμα παραμένει άγνωστο το αν θα παραμείνει στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Πάντως, εικάζεται πως δύσκολα θα παραμείνει ο Πογέτ στον πάγκο της Ελλάδας, με το κλίμα για εκείνον να είναι αρκετά «βαρύ».

Άλλωστε, ο ίδιος μιλώντας μετά το παιχνίδι κόντρα στη Γεωργία εμφανίστηκε αινιγματικός σχετικά με το μέλλον του, τονίζοντας πως για την ώρα δεν σκέφτεται το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ. «Πέντε μέρες ακόμα! Δεν είναι στιγμή τώρα να το συζητήσουμε (σ.σ. για το συμβόλαιό του), είναι στιγμή να αναλύσουμε τι συνέβη απόψε. Ήταν ένα προνόμιο η παρουσία μου εδώ. Το πως με αντιμετώπιζαν στον δρόμο, το πόσο με στήριξαν εντός της ομάδας. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε και να δούμε την επόμενη ημέρα», ανέφερε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του.

Ο Γκουστάβο Πογέτ ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2022 και συγκεκριμένα στους 11 του μηνός. Σε 21 αγώνες ο ίδιος μέτρησε συνολικά 12 νίκες, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες. Υπό τις οδηγίες του η «γαλανόλευκη» τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της στο Nations League, κάτι που της έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει μέσω playoffs την πρόκριση στο Euro. Μία προσπάθεια που τελείωσε άδοξα, μετά τον «πικρό» αποκλεισμό από τη Γεωργία, που ήρθε έπειτα από τη διαδικασία των πέναλτι.