Καθοριστική ημέρα για τον Πογκμπά, μαθαίνει τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος ντόπινγκ

Πολ Πογκμπά

i

PrtScr

Καθοριστική ημέρα για τον Πογκμπά, μαθαίνει τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος ντόπινγκ

Κώστας Τόπας 13:16 - 05.10.2023

Εντός της ημέρας (05/10) ο Πολ Πογκμπά αναμένεται να μάθει τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος ντόπινγκ. Σε περίπτωση που βγουν θετικά τότε δεν αποκλείεται η Γιουβέντους να τερματίσει τη συνεργασία με τον 30χρονο Γάλλο μέσο.

Το μέλλον του Πολ Πογκμπά παραμένει στον αέρα μετά το θετικό τεστ τεστοστερόνης. Ο Γάλλος μέσος θα γνωρίζει σήμερα (05/10) τα αποτελέσματα των αναλύσεων ενός δεύτερου δείγματος. Σε περίπτωση θετικής ανταπόκρισης για προϊόν ντόπινγκ, η Γιουβέντους θα εξετάσει το ενδεχόμενο τερματισμού του συμβολαίου του Πογκμπά.

Μετά από μια σεζόν που διαταράχθηκε από τραυματισμούς και εξωαθλητικές αποτυχίες, ο Γάλλος μέσος βρίσκεται επί του παρόντος σε προσωρινή αναστολή μετά από έλεγχο ντόπινγκ στο περιθώριο του αγώνα μεταξύ Γιουβέντους και Ουντινέζε στις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Gazzetta dello Sport» εντός της ημέρας (05/10) θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των αναλύσεων του δεύτερου δείγματος του Πολ Πογκμπά, μετά από απαίτηση του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018. Εάν είναι και πάλι θετικά, ο Γάλλος θα υποβληθεί σε τεστ αντιντόπινγκ.

«Περιμένουμε το αποτέλεσμα και μετά θα αποφασίσουμε με τη διοίκηση πώς θα ενεργήσουμε με τον Πολ», εξήγησε μάλιστα στα ιταλικά ΜΜΕ ο Κριστιάνο Γκιουντόλι, αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους. Ωστόσο, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, η διοίκηση του των «μπιανκονέρι» θα εξετάσει το ενδεχόμενο λύσης του συμβολαίου του Πολ Πογκμπά σε περίπτωση κύρωσης.

Συνδεδεμένος με τη Γιουβέντους μέχρι τον Ιούνιο του 2026, ο Πολ Πογκμπά λαμβάνει οκτώ εκατομμύρια ετησίως και περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ/έτος σε μπόνους. Η λύση του συμβολαίου του σε περίπτωση θετικού τεστ για προϊόν ντόπινγκ θα επέτρεπε επομένως στον σύλλογο του Τορίνο να κάνει γλιτώσει κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ.