Ποιες ομάδες «κατέρρευσαν» μετά τη διακοπή του Μουντιάλ- Τι συμβαίνει με Παναθηναϊκό
i

Άρσεναλ/©Twitter

Ποιες ομάδες «κατέρρευσαν» μετά τη διακοπή του Μουντιάλ- Τι συμβαίνει με Παναθηναϊκό

Ανδρέας Σερεβέτας • 14:59 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέφυγαν τις απώλειες βαθμών στα κορυφαία πρωταθλήματα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, ειδικούς και μη του ποδοσφαίρου, ως το καλύτερο όλων των εποχών. Ο τελικός ήταν σίγουρα ο πιο εντυπωσιακός στην ιστορία των Μουντιάλ. Τα παιχνίδια της διοργάνωσης έγιναν για πρώτη φορά τον χειμώνα, επηρεάζοντας σημαντικά το πρόγραμμα της τρέχουσας σεζόν. Η διακοπή των πρωταθλημάτων, που ήταν πρωτόγνωρη για τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές, «πάγωσε» τον αγωνιστικό ρυθμό τους. Στη συνέχεια οι σύλλογοι αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν μίνι προετοιμασία εν όψει της επανέναρξης των αγώνων. Παράλληλα οι παίκτες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο επιβαρύνθηκαν τόσο από τα ματς όσο και από τα ταξίδια που χρειάστηκε να κάνουν.   

Η επόμενη ημέρα ήταν δύσκολη για όλους. Κάτι που δεν είχαν βιώσει ξανά. Οι ποδοσφαιριστές ρίχτηκαν ξανά στις μάχες των πρωταθλημάτων μετά από περίπου ένα μήνα. Συνέχισαν από το σημείο που είχαν σταματήσει. Οι «Μουντιαλικοί» πήραν λίγες ημέρες άδεια για να ξεκουραστούν και ακολούθως ενσωματώθηκαν στις ομάδες τους. Όλη αυτή η αναστάτωση ήταν λογικό να επηρεάσει τους πρωταγωνιστές του σπορ. Αρνητικά, αν λάβουμε υπόψη τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στα ματς. 

Όλες οι ομάδες, που προπορεύονται στη βαθμολογία των πρωταθλημάτων τους, τουλάχιστον στα κορυφαία της Ευρώπης, έχασαν βαθμούς στα πρώτα παιχνίδια μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την επιστροφή στην κανονική ροή του αγωνιστικού καλεντάρι. Η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί εξαίρεση από τις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή. Ωστόσο δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στην έδρα της Βαγιαδολίδ με σκορ 2-0. 

Η Μπαρτσελόνα ήρθε ισόπαλη (1-1) στο τοπικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ και χθες στο κύπελλο πήρε την πρόκριση στην παράταση με αντίπαλο την Ιντερσίτι, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία!

Οριόλ Σολδεβίλα: Ο ήρωας από τη La Masia πέτυχε χατ-τρικ κι έκανε την Μπαρτσελόνα να τρέμει (vids)
LA LIGA

09:23 - 05.01.2023

Οριόλ Σολδεβίλα: Ο ήρωας από τη La Masia πέτυχε χατ-τρικ κι έκανε την Μπαρτσελόνα να τρέμει (vids)

Ο Οριόλ Σολδεβίλα, ένα παιδί γέννημα-θρέμμα της περίφημης La Masia, μπορεί με το χατ-τρικ που πέτυχε κόντρα στην Μπαρτσελόνα να μην έδωσε τελικά την πρόκριση στην ομάδα του, Ιντερσίτι, όμως κατάφερε να συγκεντρώσει τα φώτα πάνω του.

Στην Αγγλία, η Άρσεναλ έκανε τη γκέλα στο εντός έδρας παιχνίδι με την Νιούκασλ (0-0). Η δεύτερη στη βαθμολογία Μάντσεστερ Σίτι δεν τα κατάφερε στο Έτιχαντ με αντίπαλο την Έβερτον (1-1). Η Τότεναμ δεν μπόρεσε να νικήσει εκτός την Μπρέντφορντ (2-2) και ηττήθηκε στο γήπεδο της από την Άστον Βίλα (0-2). Η Μπρέντφορντ επικράτησε και της Λίβερπουλ (3-1). Η Τσέλσι ήρθε ισόπαλη με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (1-1). Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε κάποια βαθμολογική απώλεια. Όμως δεν είναι στην πρώτη θέση για να την κυνηγούν οι υπόλοιπες ομάδες αλλά στην τέταρτη. Συνεπώς το άγχος είναι λιγότερο.    

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε μόνο δύο ισοπαλίες στο γαλλικό πρωτάθλημα πριν την διακοπή. Με την επιστροφή στη δράση υπέστη την πρώτη της ήττα από τη Λανς (3-1). Ο Εμπαπέ δεν είχε μαζί τον Νεϊμάρ, ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Στρασμπούρ και τον Μέσι, που επέστρεψε χθες στις προπονήσεις. Όμως η καθυστέρηση της ενσωμάτωσης του παγκόσμιου πρωταθλητή στην ομάδα είναι απόρροια της συμμετοχής του στο Μουντιάλ και της πορείας του μέχρι τον τελικό. Τώρα άπαντες περιμένουν να γυρίσουν ο Εμπαπέ και ο Χακίμι από τη Νέα Υόρκη.   

Στην Ιταλία έγιναν τα ίδια. Η Νάπολι είχε ως αρνητικά αποτελέσματα δύο ισοπαλίες από την αρχή της σεζόν. Στο πρώτο ματς μετά το Μουντιάλ γνώρισε την παρθενική της ήττα. Στο ντέρμπι με την Ίντερ (1-0). 

Στην Πορτογαλία η Μπενφίκα πήγαινε... τρένο. Στην έδρα της Μπράγκα εκτροχιάστηκε. Με βασικούς τους παγκόσμιους πρωταθλητές Νικολάς Οταμέντι και Έντσο Φερνάντες, ο οποίος επέστρεψε στην Αργεντινή για την Πρωτοχρονιά και χθες πήγε ξανά στη Λισαβόνα. Περιμένει αν θα καταλήξουν σε συμφωνία οι «αετοί» με την Τσέλσι για την παραχώρηση του στην ομάδα του Λονδίνου.

Πάμε στα δικά μας. Η ομάδα με τους περισσότερους Μουντιαλικούς παίκτες είναι η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει τον Ζίβκοβιτς, ο Ολυμπιακός τους δύο Νοτιοκορεάτες και τον Σισέ. Ο Παναθηναϊκός κανέναν. Όλες οι ομάδες έχασαν βαθμούς με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος εκτός έδρας με τον Ιωνικό (1-1) και με το ίδιο σκορ έληξε το εντός παιχνίδι του με τον ΟΦΗ, στο οποίο οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων! 

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ την «πάτησαν στα Γιάννενα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 και η ΑΕΚ έχασε 2-1. 

Ο Ατρόμητος στέρησε δύο βαθμούς στον ΠΑΟΚ (1-1) στο παιχνίδι του Περιστερίου. Ο Άρης δεν κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας τον Λεβαδειακό (1-1) και έχασε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον ΠΑΟΚ (1-0). 

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι το Μουντιάλ έκανε κακό στις ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία και κάνουν πρωταθλητισμό. Ουσιαστικά τους προκάλεσε ένα αγωνιστικό σοκ από το οποίο θα προσπαθήσουν να συνέλθουν γρήγορα. Πριν χάσουν και άλλους πολύτιμους βαθμούς. Όποιες τα καταφέρουν πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες θα αποκτήσουν προβάδισμα για την κατάκτηση του στόχου. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί μόλις έρθει η ώρα για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Διανύουμε μία σεζόν που δεν γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι θα γίνει. Αυτό σίγουρα την κάνει πιο συναρπαστική.