Οι οπαδοί στο Κατάρ γίνονται ένα και μαζεύουν χρήματα για την Παλαιστίνη

Οι οπαδοί στο Κατάρ γίνονται ένα και μαζεύουν χρήματα για την Παλαιστίνη

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:29 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:34 - 16.12.2023

Ο πόλεμος μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ δεν αφήνει ασυγκίνητους τους φιλάθλους στο Κατάρ, οι οποίοι μαζεύουν χρήματα υπέρ των πολιτών της πρώτης.

Ο πόλεμος μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ συνεχίζει να λαμβάνει χώρα, με τα θύματα να αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Εντούτοις, οι δύο χώρες φαίνεται πως συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ από τα εξωτερικό.

Στους πολίτες και τους μαχητές της πρώτης μοιάζουν να θέλουν να στηρίξουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου στο Κατάρ, οι οποίοι μάλιστα πρόκειται να το κάνουν έμπρακτα. Αναλυτικά, χιλιάδες φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν στο «Education City Stadium», το απόγευμα της Παρασκευής. Σκοπός τους ήταν να δείξουν την υποστήριξή τους και να βοηθήσουν στη συγκέντρωση χρημάτων για τους Παλαιστίνιους, με τους φιλάθλους.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων μεταξύ των φοιτητικών συλλόγων που ήταν αρωγοί της πρωτοβουλίας αυτής, οι οπαδοί στις κερκίδες ήταν βαμμένοι με παλαιστινιακά χρώματα και κυμάτιζαν τις σημαίες της Παλαιστίνης. 

Ο Καρίμ Αμπάς, ένας από τους Παλαιστίνιους μαθητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση, δήλωσε ότι ο αγώνας παιζόταν για τα παιδιά της Παλαιστίνης. «Ως Παλαιστίνιος μου είναι πολύ δύσκολο να βλέπω αυτά τα βίντεο από τη Γάζα, αλλά μετά φαντάζομαι τους ανθρώπους να ζουν μέσα από την καταπίεση και συνειδητοποιώ ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να το αντέξω», ανέφερε ο ίδιος σχεδόν βουρκωμένος από τη συγκίνηση.