Ο αποτελεσματικός Πόνσε δίνει στην ΑΕΚ τρίποντα από «χρυσάφι» (vids)

Εζέκιελ Πόνσε

i

©Intime

Ο αποτελεσματικός Πόνσε δίνει στην ΑΕΚ τρίποντα από «χρυσάφι» (vids)

Κώστας Τόπας 01:45 - 16.04.2024

Ο Εζέκιελ Πόνσε επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα και σε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει. Να σκοράρει και να βοηθάει την ομάδα του να συγκεντρώνει βαθμούς για να παραμείνει κορυφή!

Η ΑΕΚ έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Εζέκιελ Πόνσε κατάφερε να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας 2-0 του Άρη, με τον Αργεντινό στράικερ να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας τους, η οποία πλέον βρίσκεται ξανά στην κορυφή, ούσα στο +1 από τον Παναθηναϊκό και στο +2 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει ματς λιγότερο.

Με αυτόν τον τρόπο ο 27χρονος Αργεντινός φορ έφτασε τα 15 γκολ σε 33 ματς και τα τρία να είναι σε πέντε εμφανίσεις (257') στα playoffs. Ο επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» σκαρφάλωσε στην 33η θέση όλων των εποχών των σκόρερ της ΑΕΚ στην Α’ Εθνική/Super League και μάλιστα με τα δύο τέρματα απέναντι στον Άρη, ξεπέρασε ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τις δικές τους σημαντικές σελίδες ιστορίας με την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Φουλ για νέο ρεκόρ

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι ο «Έκι» βρίσκεται πλέον μια «ανάσα» από το να ξεπεράσει την προηγούμενη επίδοση που είχε στους «κιτρινόμαυρους». Συγκεκριμένα, στην προηγούμενη θητεία του στην ΑΕΚ, το 2018-19 είχε 16 τέρματα σε 27 αναμετρήσεις. Τώρα χρειάζεται ακόμη ένα και όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να φτάσει το συγκεκριμένο αριθμό και μάλιστα να τον ξεπεράσει.

Λαουτάρο, Ικάρντι και τρίτος ο Πόνσε

Ο Εζέκιελ Πόνσε με τα 15 τέρματα που έφτασε τη φετινή σεζόν σε 33 εμφανίσεις, σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της ΑΕΚ, έφτασε και σε ένα σημαντικό επίτευγμα. Συγκεκριμένα, είναι ο τρίτος Αργεντινός ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ. Εχει ξεπεράσει πλέον τον Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος έχει βρει 12 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με τη Ρόμα σε 22 εμφανίσεις και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Μάουρο Ικάρντι της Γαλατασαράι και τον Λαουτάρο Μαρτίνες της Ίντερ. Ο πρώτος έχει 18 γκολ και ο δεύτερος έχει σκοράρει 23 γκολ.

Η καλύτερη του σεζόν

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτά τα νούμερα βγάζουν ένα συμπέρασμα. Οτι ο Εζέκιελ Πόνσε διανύει την πιο παραγωγική σεζόν του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Είναι ενδεικτικό ότι έχει σκοράρει ήδη μέχρι σήμερα 15 φορές σε 1.591 λεπτά. Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα είχε σκοράρει μεν δυο φορές παραπάνω αλλά χρειάστηκε 2089 λεπτά για να το καταφέρει.

«Είναι προϊόν δουλειάς, οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι χαρούμενος για το συνολικό αποτέλεσμα και μπόρεσα κι εγώ από την πλευρά μου να βοηθήσω την ομάδα», ανέφερε κατά την βράβευσή του μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, ο Πόνσε.

Οταν σκοράρει δίνει βαθμούς

Εζέκιελ

Το πρώτο του φετινό τέρμα, ο Πόνσε το πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό, για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ. Στο τέλος, η Ένωση πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Οπως το «Χ», η Ένωση το πήρε και κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τότε, ο Αργεντινός με κεφαλιά είχε κάνει το 3-2 για την ομάδα του, όμως οι Θεσσαλονικείς είχαν διαμορφώσει το τελικό 3-3 στις καθυστερήσεις. Εκτός από τα δύο ισόπαλα αποτελέσματα, ο Πόνσε όταν βρίσκει δίχτυα, οδηγεί τους «κιτρινόμαυρους» σε νίκες.

Το έκανε αρχικά κόντρα στη Μπράιτον, έπειτα ακολούθησε το χατ-τρικ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Στη συνέχεια, ο «Έκι» σκόραρε δύο φορές απέναντι στον ΟΦΗ. Δύο γκολ ακόμα και με τον Αστέρα. Δύο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, ένα με αντίπαλο τη Λαμία και δύο ακόμη κόντρα στον Άρη. Σε όλα αυτά, η ΑΕΚ πανηγύρισε τρίποντα!