O Πόνσε μετά τον Λυμπερόπουλο

Λυμπερόπουλος - Πόνσε

i

© Intime

O Πόνσε μετά τον Λυμπερόπουλο

Η εκπληκτική επίδοση του «καυτού» Πόνσε, που θύμισε... Λυμπερόπουλο.

Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός στην Opap Arena στο ματς της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League κι έτσι η ΑΕΚ πανηγύρισε εύκολα το τρίποντο της νίκης (3-0), χάρη στα γκολ των Πόνσε (2) και Φαν Βέερτ.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προσπέρασε τον Παναθηναϊκό κι ανέβηκε στη δεύτερη θέση, στο -2 από τον πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Η αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτέλεσε ξεχωριστή για τον... καυτό Πόνσε, ο οποίος μετά το χατ τρικ στο Περιστέρι, ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο γκολ.

Αυτή η επίδοση του 27χρονου φορ θύμισε… Λυμπερόπουλο, καθώς κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Έλληνας επιθετικός το 2007.

«Πέντε γκολ στα δύο τελευταία του παιχνίδια με την ΑΕΚ έχει σημειώσει ο Εσεκιέλ Πόνσε. Μετά το χατ τρικ απέναντι στον Ατρόμητο την 19η αγωνιστική, βρήκε δύο φορές δίχτυα στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που είχε καταφέρει το ίδιο ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος. 

Ο Έλληνας επιθετικός μέσος τον Απρίλιο του 2007 είχε σημειώσει χατ τρικ στη νίκη με 5-2 της ΑΕΚ επί του Αιγάλεω στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 15 Απριλίου 2007 και την ακριβώς επόμενη αγωνιστική βρήκε δύο φορές δίχτυα στην αναμέτρηση Ιωνικός – ΑΕΚ 2-5. Ο Πόνσε έχει σημειώσει πλέον 6 γκολ στα 14 παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, ενώ στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ, το 2018-19 είχε 16 τέρματα σε 27 συμμετοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά η διοργανώτρια αρχή.