«Ποντάρει» ο Αλμέιδα στην χημεία που μπορούν να βρουν οι δυο... Έκι της ΑΕΚ
i

Έκι Πόνσε, Σέρχιο Αραούχο/©intime

«Ποντάρει» ο Αλμέιδα στην χημεία που μπορούν να βρουν οι δυο... Έκι της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 08:17 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 23.11.2023

Στον αγωνιστικό σχεδιασμό που είχε κάνει ο Αλμέιδα στο ξεκίνημα της σεζόν, περίμενε πολλά από την συνεργασία του Πόνσε με τον Αραούχο στην επίθεση της ΑΕΚ και εξακολουθεί να θεωρεί πως μπορούν να βρουν χημεία

Υπό κανονικές συνθήκες, η Πέμπτη είναι συνήθως η μέρα που οι προπονητές κάνουν μπαίνουν στις τελικές τους δοκιμές για το αγωνιστικό πλάνο ενός κυριακάτικου παιχνιδιού πρωταθλήματος. Στην περίπτωση της ΑΕΚ και του Ματίας Αλμέιδα, δεν ισχύει. Ούτε φέτος γενικώς, ούτε αυτή την εβδομάδα ειδικώς. Αφενός διότι από την αρχή της σεζόν, ο Αργεντινός τεχνικός πάντα έπρεπε να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να πάρει αποφάσεις για ενδεκάδα, διότι όλο και κάτι προέκυπτε. Αφετέρου γι αυτή ειδικά την εβδομάδα, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή των διεθνών, αλλά δεν έχουν βγει ούτε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Γκαρσία. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ότι και να προκύψει για τον Λιβάι, είναι εξαιρετικά δύσκολο εως απίθανο, να μπορέσει να είναι διαθέσιμος για την Κυριακή και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Κάτι που σημαίνει πως συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες το σενάριο, να επιλέξει ο Αλμέιδα στα Γιάννενα ένα επιθετικό δίδυμο με Έκι Πόνσε και Σέρχιο Αραούχο. Παρόλο που είναι ακόμα νωρίς για υποθέσεις και φέτος έχουν συμβεί ένα σωρό ανατροπές και παρόλο που πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψιν και το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει και την Πέμπτη ματς με την Μπράιτον και μάλιστα κρίσιμο. 

Βεβαίως είναι γεγονός πως το δίδυμο Πόνσε και Αραούχο στην επίθεση, είναι κάτι που ο Αλμέιδα και είχε στον σχεδιασμό του από το ξεκίνημα της σεζόν ως λύση για την γραμμή κρούσης και το πίστευε πολύ. Ο Αργεντινός τεχνικός θεωρεί πως οι δυο συμπατριώτες του, που "κόλλησαν" από την αρχή το καλοκαίρι μέσα στα αποδυτήρια, μπορούν να βγάλουν χημεία μέσα στο γήπεδο. Και στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Εξάλλου είναι μια επιλογή που ο Αλμέιδα έχει κάνει ήδη σε περισσότερα από ένα ματς φέτος, τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. 

Οι δυο... Έκι της ΑΕΚ (Εζέκιελ είναι το μικρό όνομα του Πόνσε και το μεσαίο του Αραούχο) έχουν ξεκινήσει στην ενδεκάδα μαζί στο παιχνίδι με τον Άγιαξ για την Ευρώπη, αλλά και στα ματς με Ολυμπιακό και Ατρόμητο για το πρωτάθλημα. Μάλιστα στο ντέρμπι, πέτυχε ο Πόνσε ένα γκολ που μέτρησε και ο Αραούχο ένα γκολ που ακυρώθηκε καθώς το VAR έκρινε πως προηγήθηκε χέρι του Πινέδα. 

Είναι αλήθεια πως οι δυο Αργεντινοί έχουν αρκετά στοιχεία στο παιχνίδι τους, που θα μπορούσαν να αλληλοσυμπληρώνονται. Έχουν και καλή συνεννόηση. Ακόμα ίσως ο Πόνσε δεν έχει μπει στον ρυθμό λειτουργίας συνολικά της ομάδας. Αλλά ο Αλμέιδα πιστεύει πως έχουν χημεία οι... Έκι και μπορούν να γίνουν αποτελεσματικοί παίζοντας μαζί στην επίθεση. Σ' ένα επίπεδο αποτελεσματικότητας και συνεργασίας ανάλογο, μ' αυτό που έχουν ο Αραούχο με τον Γκαρσία.