Ο Ποντένσε είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής της Super League - Ποιοι συμπληρώνουν τη δεκάδα

Ντάνιελ Ποντένσε

i

Ντανιέλ Ποντένσε/ ©Intime

Ο Ποντένσε είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής της Super League - Ποιοι συμπληρώνουν τη δεκάδα

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:17 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 05.09.2023

Ο Ντάνιελ Ποντένσε μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό έγινε ο πιο ακρινίς ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος, με αξία που φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Δείτε ποιοι είναι οι άλλοι εννιά που συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Ο Ολυμπιακός πυροδότησε τη «βόμβα» του καλοκαιριού! Οι Πειραιώτες μετά από 3,5 χρόνια έντυσαν ξανά στα ερυθρόλευκα τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ «πάτησε» Ελλάδα το πρωί της Τρίτης (5/9) προκειμένου να επισημοποιήσει τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Περίμενα αυτή την στιγμή απ' όταν πήγα στην Αγγλία. Δεν περίμενα ότι θα γίνει τόσο σύντομα, αλλά έτσι συνέβη. Είμαι ευγνώμων στους κ.κ. Βαγγέλη και Μιλτιάδη Μαρινάκη που το έκαναν πραγματικότητα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι έτοιμος και θέλω να δείξω μέσα στο γήπεδο γιατί επέστρεψα. Είμαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου και γι' αυτό το λόγο ήθελα να έρθω εδώ. Για να δείξω και πάλι την ποιότητά μου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ποντένσε κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος». 

Μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό ο 27χρονος Πορτογάλος «ζογκλέρ» είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής της Super League και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο της σχετικής λίστας. 

Σύμφωνα λοιπόν με το transfermarkt ο Ντανιέλ Ποντένσε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με αξία τα 20 εκατομμύρια ευρώ! Οι τρεις παρακάτω θέσεις ανήκουν επίσης σε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον Γκουστάβο Σκάρπα, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Τρίτος είναι ο Μαντί Καμαρά (10 εκατ. ευρώ) και τέταρτος ο Σαντιάγκο Έσε (οκτώ εκατ. ευρώ). 

Η θέση Νο. 5 ανήκει στον Μάρκος Αντόνιο. Η χρηματιστηριακή αξία του Βραζιλιάνου μέσου του ΠΑΟΚ ανέρχεται επίσης στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Στην έκτη θέση βρίσκουμε το όνομα του Λιβάι Γκαρσία (επτά εκατ. ευρώ). Έβδομος είναι ο Ουίλιαμ Αράο (έξι εκατ. ευρώ) και όγδοος ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία εκτιμάται στα έξι εκατομμύρια ευρώ. Να σημειώσουμε ότι ο 20χρονος μέσος του ΠΑΟΚ είναι ένας εκ των δύο Ελλήνων που βρίσκονται στη σχετική λίστα, καθώς στη θέση 9 είναι ο Γιώργος Μασούρας (έξι εκατ. ευρώ). Την δεκάδα συμπληρώνει ένας ακόμα «ερυθρόλευκος». Συγκεκριμένα, ο Πεπ Μπιέλ, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται επίσης στα έξι εκατομμύρια ευρώ.