Σταρ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου: Τι έκανε ο Ποντένσε στα 3,5 χρόνια που έλειπε από τον Ολυμπιακό (vids)

Ντανιέλ Ποντένσε

i

©Intime

Σταρ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου: Τι έκανε ο Ποντένσε στα 3,5 χρόνια που έλειπε από τον Ολυμπιακό (vids)

Κώστας Τσιακλής • 23:22 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Δείτε τι έκανε ο Ντανιέλ Ποντένσε στα 3,5 χρόνια παρουσίας του στη Γουλβς, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε μετά το προηγούμενο του πέρασμα από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός επιφύλασσε μια μεγάλη κίνηση στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου αφού έκλεψε τον Ντανιέλ Ποντένσε μέσα από τα χέρια της Αλ Ετιφάκ του Στίβεν Τζέραρντ. 

Ο Πορτογάλος άσος είχε φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα για μια διετία από το 2018 μέχρι το 2020. Τον Ιανουάριο της συγκεκριμένης χρονιάς ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μια τεράστια πώληση αφού τον είχε παραχωρήσει στη Γουλβς με ένα ποσό κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ (19,6). Τι έκανε όμως ο 27χρονος αυτά τα 3,5 χρόνια που βρισκόταν στους «λύκους»;

Ο Ποντένσε λοιπόν κατέγραψε συνολικά 105 συμμετοχές με την αγγλική ομάδα και μέτρησε 16 γκολ και εννέα ασίστ. Η πιο γεμάτη του χρονιά ήταν η περσινή, στην οποία μέτρησε 37 εμφανίσεις. Ο Πορτογάλος σημείωσε έξι τέρματα στο πρωτάθλημα και συνέβαλε στα μέγιστα για να παραμείνει η ομάδα του στην Premier League. Αρκετά από τα τέρματα του μάλιστα ήταν καθοριστικά αφού ήρθαν σε σημαντικά παιχνίδια που απέφεραν στη Γουλβς 11 βαθμούς.

Συγκεκριμένα ο Ποντένσε πέτυχε το μοναδικό γκολ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ ενώ σκόραρε επίσης στη νίκη με 1-2 επί της Έβερτον. Επίσης ο 27χρονος βρήκε δίχτυα στις ισοπαλίες (με σκορ 1-1) με τις Νότιγχαμ Φόρεστ και Άστον Βίλα. Η μόνη φορά που σκόραρε και δεν πήρε βαθμούς η ομάδα του ήταν στον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στη Λιντς.

Ο Ποντένσε είχε σκοράρει σημαντικά γκολ φυσικά και τις προηγούμενες χρονιές και όχι μόνο στην τελευταία. Για παράδειγμα τη σεζόν 2020-2021 ο Πορτογάλος μέτρησε τρία γκολ συνολικά ωστόσο τα δύο ήρθαν σε παιχνίδια με Άρσεναλ και Τσέλσι. Στο πρώτο είχε χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του μέσα στο «Έμιρεϊτς» με 1-2 ενώ στο δεύτερο ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή της Γουλβς, σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με το ίδιο σκορ υπέρ των λύκων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ποντένσε αγωνίστηκε και κόντρα στον Ολυμπιακό για τη φάση των «16» του Europa League της σεζόν 2019-2020. Μάλιστα ήταν και αυτός που μοίρασε την ασίστ στο γκολ-πρόκρισης του Ραούλ Χιμένεθ.

Τέλος δεν έλειψαν φυσικά και οι κακές στιγμές του Πορτογάλου αφού αντιμετώπισε διάφορους τραυματισμούς. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με το transfermarkt αυτή την τριετία απουσίασε από 29 παιχνίδια της ομάδας του εξαιτίας των τραυματισμών και του κορονοϊού.