Οι Πορτογάλοι προπονητές «φτιάχνουν» τον Ποντένσε

Ντανιέλ Ποντένσε

i

Ντανιέλ Ποντένσε/©Intime

Οι Πορτογάλοι προπονητές «φτιάχνουν» τον Ποντένσε

Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού με συμπατριώτες του στον πάγκο τα πάει πάντα καλά και το ίδιο θέλουν όλοι και τώρα…

Το τελευταίο διάστημα ο Ντανιέλ Ποντένσε δεν έχει καταφέρει να βγάλει τον καλό του εαυτό με τον Ολυμπιακό και αυτό είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία που έχουν κάνει την ομάδα να μην μπορεί να αποδώσει αυτό που θέλει στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι από τους παίκτες βαρόμετρο των «ερυθρόλευκων» και αυτό δεν αμφισβητείται. Ο Ολυμπιακός προχωράει με άλλον προπονητή αφού ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αποτελεί παρελθόν και ο Κάρλος Καρβαλιάλ είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά. Όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του ο Ποντένσε έχει συνεργαστεί συνολικά με 15 προπονητές και τώρα ο Καρβαλιάλ θα είναι ο 16ος!

Οι αγαπημένοι του συμπατριώτες

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Ποντένσε έχει κάνει τις καλύτερές του σεζόν έχοντας ως προπονητή συμπατριώτη του. Με Πορτογάλους κόουτς ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κατάφερε να φτάσει να αγωνίζεται σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, αυτό της Αγγλίας και συγκεκριμένα την Premier League. Από την αρχή της επαγγελματικής του καριέρας μέχρι και τα πρώτα του χρόνια στη Γουλβς είχε μόνο Πορτογάλους προπονητές και συνεχώς είχε ανοδική πορεία μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Οι δύο Ισπανοί και ο Άγγλος

Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση το γεγονός ότι με Πορτογάλους προπονητές ο Ποντένσε έχει παίξει την καλύτερη μπάλα, ενώ μέχρι τώρα στην καριέρα του είχε τρεις κόουτς από άλλες χώρες και στις τρεις περιπτώσεις τα πράγματα δεν πήγαν και όπως θα ήθελε.

Συγκεκριμένα, στη Γουλβς είχε τον Άγγλο Στιβ Ντέιβις με τον οποίο έπαιξε οκτώ ματς έχοντας μία ασίστ, ο οποίος όμως ήταν επί της ουσίας υπηρεσιακός προπονητής, ενώ επίσης στην αγγλική ομάδα είχε και τον Ισπανό Λοπετέγκι, με τον οποίο ουσιαστικά τέθηκε εκτός πλάνων για τη νέα σεζόν. Βέβαια ο Ισπανός αποχώρησε, αρχές Αυγούστου ανέλαβε ο Γκάρι Ο’ Νιλ, αλλά τίποτα δεν άλλαξε με αποτέλεσμα οι Άγγλοι να τον παραχωρήσουν με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα ο τρίτος μη Πορτογάλος προπονητής, ήταν στον Ολυμπιακό ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Έτσι, λοιπόν, τώρα με τον Κάρλος Καρβαλιάλ αυτό που περιμένουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι να δουν τον Ποντένσε να βρίσκει τον καλό του εαυτό και να δίνει στην ομάδα αυτά που πραγματικά μπορεί για να προχωρήσει και ο Ολυμπιακός όπως πρέπει.