Η Μίλαν πήρε την πρόκριση μέσω της διαδικασίας των πέναλτι και θα βρει τον Ολυμπιακό στον τελικό του Youth League
i

©Photo by Giuseppe Cottini/AC Milan via Getty Images

Η Μίλαν πήρε την πρόκριση μέσω της διαδικασίας των πέναλτι και θα βρει τον Ολυμπιακό στον τελικό του Youth League

Δημήτρης Χούπης 21:10 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:39 - 19.04.2024

Η Μίλαν πήρε τη νίκη με 4-3 (2-2 κ.δ.) κόντρα στην Πόρτο και προκρίθηκε στον τελικό του Youth League όπου θα βρει τον Ολυμπιακό απέναντί της.

Την Μίλαν θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός στον τελικό του Youth League. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν με 4-3 της Πόρτο στη διαδικασία των πέναλτι (2-2 κ.δ.) και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι δεν είχε πολύ ρυθμό, με την πορτογαλική ομάδα να έχει την κατοχή, αλλά τους «ροσονέρι» τις περισσότερες καλές στιγμές. Στο 12ο λεπτό μάλιστα η ομάδα από το Μιλάνο άνοιξε το σκορ με τον Σκότι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε ένα δυνατό σουτ από πλάγιο σημείο και έκανε το 1-0.

Όμως η Πόρτο βρήκε απάντηση στο 41ο λεπτό με τον Μεϊρέλες, ο οποίος από τα έντεκα βήματα έκανε το 1-1. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος, με την πορτογαλική ομάδα να έχει το πάνω χέρι τόσο με τις ευκαιρίες αλλά και με την κατοχή του αγώνα.

Στο 65ο λεπτό η Πόρτο σκόραρε με τον Ζόρζε Μεϊρέλες, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-1 και έδωσε το προβάδισμα στην πορτογαλική ομάδα. Όμως στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων η Μίλαν ισοφάρισε με τον Σίμελακ. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί η ομάδα από το Μιλάνο επικράτησε με 4-3 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.