Σκάνδαλο στην Πορτογαλία: Ποινή φυλάκισης στον Σεζάρ Μποαβεντούρα για απόπειρα χειραγώγησης παικτών

Ένοχος ο Μποαβεντούρα

i

© PrtScr

Σκάνδαλο στην Πορτογαλία: Ποινή φυλάκισης στον Σεζάρ Μποαβεντούρα για απόπειρα χειραγώγησης παικτών

Πάνος Κορομηλάς 19:21 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:22 - 14.02.2024

Το πορτογαλικό δικαστήριο έκρινε ένοχο για χειραγώγηση ποδοσφαιριστών τον ατζέντη, Σέζαρ Μποαβεντούρα και τον καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών.

Σάλος έχει προκληθεί στην Πορτογαλία, μετά το νέο σκάνδαλο που τάραξε τα νερά στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Εδώ και αρκετό καιρό, εκκρεμούσαν κατηγορίες σε βάρος του ατζέντη, Σέζαρ Μπαβεντούρα, για απόπειρα επηρεασμού της απόδοσης ορισμένων παικτών που εκπροσωπούσε. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2015-2016 φαίνεται πως μίλησε σε τρεις παίκτες της Ρίο Άβε, προκειμένου να τους πείσει να μην αποδώσουν καλά κόντρα στη Μπενφίκα

Ύστερα από την εξέταση της υπόθεσης, το πορτογαλικό δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο Μποαβεντούρα όντως προσπάθησε να δωροδοκήσει τους παίκτες για να έχουν μειωμένη απόδοση σε αναμετρήσεις κόντρα στους «αετούς». Όπως υποστήριξε το δικαστήριο, ο μεγαλοατζέντης είχε άμεση επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα και μαζί έβαζαν σε εφαρμογή το συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός Λίον, ήταν ένας εκ των παικτών που προσπάθησε να επηρεάσει ο Μποαβεντούρα εκείνη την περίοδο. Κατέθεσε μάλιστα στο δικαστήριο, πως του προσέφερε χρήματα για να μη «βάλει τα δυνατά του» κόντρα στη Μπενφίκα:

«Μου είπε πως είχε μια πρόταση να μου κάνει για τον αγώνα με τη Μπενφίκα. Ήθελε να μου προσφέρει 80 χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ» ανέφερε στην κατάθεση του μεταξύ άλλων.

Συμπλήρωσε ακόμη πως του ζήτησε να κάνει ένα πέναλτι στη διάρκεια του αγώνα και να δεχτεί κόκκινη κάρτα, ώστε να αποκτήσουν οι αντίπαλοι το πλεονέκτημα.

Ο ίδιος ο Μποαβεντούρα πάντως, στην παρέμβασή του αρνήθηκε τις κατηγορίες:

«Το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία πλέον είναι σε χαμηλό επίπεδο. Οι άνθρωποι δεν έχουν αμφιβολίες, κατηγορούν απλά για να κατηγορήσουν. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές αρχικά δεν είχαν τότε υψηλούς μισθούς και μετά από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης βρήκαν μεγάλα συμβόλαια».

Ο νέος νόμος κατά της βίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά: Η ΑΕΚ την πρώτη... καμπάνα, δεν το γνώριζε κανείς
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:10 - 14.02.2024

Ο νέος νόμος κατά της βίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά: Η ΑΕΚ την πρώτη... καμπάνα, δεν το γνώριζε κανείς

Η αλλαγή του αθλητικού νόμου από τον υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, έφερε τιμωρία της έδρας για την ΑΕΚ, προκαλώντας την έκπληξη ακόμα και στις τάξεις του ΕΣΑΚΕ.

Το πορτογαλικό δικαστήριο έλαβε την τελική απόφαση, τον έκρινε ένοχο και του επέβαλλε τη δέουσα ποινή που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Τον καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών με αναστολή, γράφοντας τον επίλογο σε μια πολύκροτη υπόθεση που έπληττε εδώ και χρόνια τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας.