Πως ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα μήνα μπορεί να μπει μέσα σε όλους τους στόχους του
i

Ολυμπιακός/ ©Intime

Πως ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα μήνα μπορεί να μπει μέσα σε όλους τους στόχους του

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:19 - 03.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:55 - 03.02.2023

Ο Ολυμπιακός μέσα στο Φεβρουάριο μπορεί να κάνει την απόλυτη ανατροπή και να φέρει τα πάνω - κάτω σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας κομβικός και αρκετά «καυτός» για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μίτσελ προετοιμάζεται για το ματς της Κυριακής (5/2/) στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αμφότερες έχουν 42 βαθμούς, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας καλύτερη διαφορά στα γκολ. 

Μπροστά τους είναι ο Παναθηναϊκός με 45 και στην κορυφή η ΑΕΚ με 47. Στο πρώτο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-1 των Πειραιωτών. Από τις 17 Οκτωβρίου έχουν αλλάξει αρκετά, κυρίως ο Ολυμπιακός. 

Αν η ομάδα του Μίτσελ καταφέρει και φύγει με το «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη κόντρα στον αρκετά φορμαρισμένο ΠΑΟΚ, θα φέρει τα πάνω - κάτω στο πρωτάθλημα. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι οι Πειραιώτες με το υπεράριθμο ρόστερ, με τις αλλαγές προπονητών ξεκίνησαν πολύ άσχημα τη σεζόν. Το τελευταίο διάστημα, από την έλευση του Ισπανού κόουτς και μετά, δείχνει πως αφυπνίζεται. 

Αν ο Ολυμπιακός πάρει τους τρεις βαθμούς την Κυριακή θα περάσει μπροστά από τον ΠΑΟΚ. Κατά πάσα πιθανότητα η διαφορά από τους «πράσινους» και την «Ένωση» θα μείνει η ίδια, δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Λαμία και η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Ατρόμητο

Η 22η αγωνιστικής της Super League περιλαμβάνει τα εξής ματς για τους Big 4: Άρης - Παναθηναϊκός, ΑΕΚ - Λεβαδειακός, Ολυμπιακός - Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ. Δύσκολες αποστολές για τους «πράσινους» και τους Θεσσαλονικείς. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πρώτο γύρο νίκησε με 1-0 τον Άρη στις καθυστερήσεις και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως το «ντεφορμέ τριφύλλι» θα περάσει εύκολα από το «Κλεάνθης Βικελίδης». 

Ισόπαλο είχε έρθει και το ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Όπερ σημαίνει, πως η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ίσως αφήσει βαθμούς στην «αφιλόξενη» για όλες τις ομάδες Τρίπολη. Σε περίπτωση που κυλήσουν όλα ιδανικά για τους Πειραιώτες και νικήσουν τον Παναιτωλικό, ενώ παράλληλα «γκελάρει» ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ, ξαφνικά θα βρεθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το λογικό είναι η ΑΕΚ να επικρατήσει άνετα του Λεβαδειακού, που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. 

Ένα ακόμα ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ποιο; Το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Βόλο και ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Λαμία. Αν η «Ένωση» χάσει ή το ντέρμπι έρθει ισοπαλία τότε οι «πράσινοι» και οι «ερυθρόλευκοι» θα ισοβαθμούν και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα νιώθει για τα καλά την «ανάσα» τους. 

Ο τελευταίος αγώνα για τον Ολυμπιακό στο καλεντάρι του Φεβρουαρίου περιλαμβάνει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Για την 24 αγωνιστική ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ και η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης

Αν πάρουμε το ιδανικό σενάριο για τους «ερυθρόλευκους» και επικρατήσουν του «αιωνίου» αντιπάλου θα φθάσουν τους 54 βαθμούς και παράλληλα θα έχουν κάνει το 4/4 τον τρέχοντα μήνα. Ο Παναθηναϊκός θα έχει μείνει στους 51, ο ΠΑΟΚ αν έχει φέρει ισοπαλία στα Γιάννενα θα φθάσει τους 47, με νίκη τους 49 και με ήττα θα είναι στους 46. Η ΑΕΚ αν νικήσει τον Αστέρα θα είναι πρώτη με 56, αν χάσει θα είναι στους 53 και αν φέρει ισοπαλία στους 54. Αν κυλήσουν έτσι ο Ολυμπιακός θα είναι είτε ισόπαλος με την ΑΕΚ, είτε σε απόσταση αναπνοής η θα έχει αλλάξει χρώμα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βάζοντας «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ο παράγοντας Κύπελλο 

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το Κύπελλο Ελλάδας. ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα κοντραριστούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (9/2) στην Νέα Φιλαδέλφεια και η ρεβάνς έχει οριστεί για την 1η Μαρτίου στο Φάληρο. Αν η ομάδα του Μίτσελ καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην «ΟΠΑΠ Αρένα» κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης στο κατάμεστο - λογικά- «Γεώργιος Καραϊσκάκης». 

Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας που θα κρίνει πολλά αλλά όχι τα πάντα. Ο Ολυμπιακός είναι μέσα και στους δύο στόχους του και ο τρέχον μήνας θα δείξει τι έχουν κατά νου οι πρωταθλητές Ελλάδας.