Σπουδαία διάκριση για τον Ποστέκογλου: Αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του μήνα στην Premier League

Άγγελος Ποστέκογλου

i

©Premier League

Σπουδαία διάκριση για τον Ποστέκογλου: Αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του μήνα στην Premier League

Κώστας Τόπας 14:30 - 15.09.2023

Στην πρώτη του θητεία στην Premier League, έχοντας αναλάβει τα ηνία της Τότεναμ, ο Άγγελος Ποστέκογλου αναδείχθηκε προπονητής για τον μήνα Αύγουστο.

Ο «άγγελος» της Τότεναμ, Ποστέκογλου απολαμβάνει τις ημέρες στο Λονδίνο έχοντας αναλάβει τα ηνία των «σπιρουνιών» το φετινό καλοκαίρι. Διορίστηκε ως επικεφαλής προπονητής μας τον Ιούνιο, ο «Ange» είχε ένα σχεδόν τέλειο ξεκίνημα στην Premier League, καθώς οδήγησε την ομάδα του στην δεύτερη θέση της κατάταξης, πριν τη διακοπή.

Προτού έρθει η ισοπαλία 2-2, εκτός έδρας με την Μπρέντφορντ την περασμένη αγωνιστική, ο Ποστέκογλου οδήγησε νωρίτερα την Τότεναμ σε τρεις νίκες στην Premier League, με μεγαλύτερη αυτή κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το συγκρότημα του Ελληνοαυστραλού τεχνικού πήρε το τρίποντο κι απέναντι στην Μπόρνμουθ (2-0) αλλά και κόντρα στην Μπέρνλι με 5-2 επί της Μπέρνλι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η μοναδική ήττα που κατέγραψε ήταν αυτή από την Φούλαμ με 6-4 αλλά ήταν στο Κύπελλο.

Το βραβείο του καλύτερου προπονητή έρχεται μια μέρα μετά την προεπιλογή του Ποστέκογλου για τον καλύτερο προπονητή ανδρών της FIFA για το 2023. Παράλληλα, το βραβείο του καλύτερου παίκτη για τον μήνα Αύγουστο, πήρε ο μεσοεπιθετικός των «πετεινών», Τζέιμς Μάντισον. 

Eίναι η πρώτη φορά μετά τον Απρίλη του 2017 που παίκτης και προπονητής του συλλόγου βραβεύονται για τον ίδιο μήνα. Η προηγούμενη φορά ήταν τον Απρίλη του 2017, όταν τότε είχαν αναδειχθεί καλύτεροι όλων οι Ποτσετίνο και Σον.

Η Τότεναμ μετά από τέσσερις αγωνιστικές είναι δεύτερη με 10 βαθμούς στους 12 πιθανούς. Μόνο η Σίτι (12) είναι μπροστά στη βαθμολογία από την ομάδα του Ελληνοαυστραλού τεχνικού.