Γκρίνγουντ, Άντονι και τώρα Σάντσο: Ενα χάος που δεν έχει τέλος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

Τζέιντον Σάντσο

i

©Photo by Catherine Ivill/Getty Images/Ideal Images

Γκρίνγουντ, Άντονι και τώρα Σάντσο: Ενα χάος που δεν έχει τέλος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

Κώστας Τόπας 10:56 - 15.09.2023

Μέισον Γκρίνγουντ, Άντονι και τώρα Τζέιντον Σάντσο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκει πάντα τρόπους να είναι στο προσκήνιο για τους λάθους λόγους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν σηκώνει κεφάλι και τα προβλήματά της συσσωρεύονται. Αυτή τη φορά το όνομα του Τζέιντον Σάντσο που μένει εκτός πλάνων του συλλόγου και του Έρικ Τεν Χαχ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Μια μεταγραφή 85 εκατομμυρίων ευρώ που έχει πέσει σε δυσμένεια.

«Ο Τζέιντον Σάντσο θα παραμείνει σε ένα πρόγραμμα προσωπικής προπόνησης εκτός της πρώτης ομάδας, περιμένοντας να λυθεί ένα πρόβλημα πειθαρχίας της ομάδας», είναι η σύντομη δήλωση που δημοσίευσε η ομάδα του «Ολντ Τράφορντ» στην ιστοσελίδα της.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Άγγλος διεθνής μεσοεπιθετικός ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιήθηκε ως «αποδιοπομπαίος τράγος» αφού ο Ολλανδός προπονητής είπε ότι είχε μείνει εκτός ομάδας κόντρα στην Άρσεναλ λόγω της απόδοσής του στην προπόνηση.

«Παρακαλώ μην πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε. Δεν θα επιτρέψω στους ανθρώπους να λένε πράγματα που είναι εντελώς ψεύτικα. Έχω αναγκάσει τον εαυτό μου να προπονηθεί πολύ καλά αυτήν την εβδομάδα. Νομίζω ότι υπάρχουν άλλοι λόγοι για αυτό το θέμα που δεν θα κάνω. Είμαι αποδιοπομπαίος τράγος εδώ και πολύ καιρό, κάτι που δεν είναι δίκαιο», ήταν η δήλωση του Σάντσο στα κοινωνικά του δίκτυα... σε μια ανάρτηση που αργότερα θα διέγραφε .

Ωστόσο, η Γιουνάιτεντ έχει καταλήξει να τον έχει απομακρύνει από την πρώτη ομάδα, με τον Σάντσο να έχει προλάβει να παίξει μόλις 76 λεπτά αυτή τη σεζόν. Ολα αυτά λίγες ημέρες μετά το σκάνδαλο με τον Άντονι.

Το σκάνδαλο με τον Άντονι

Ο Βραζιλιάνος έχει μείνει και αυτός επ' αόριστον στο περιθώριο. Αν και η κατάστασή του είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτή του συμπαίκτη του. Ο ποδοσφαιριστής ερευνάται για φερόμενη κακομεταχείριση της πρώην κοπέλας του, Γκαμπριέλα Καβαλίν και δύο άλλων γυναικών. Οι ισχυρισμοί, που έγιναν αρχικά από την πρώην κοπέλα του και στη συνέχεια ακολούθησαν κατηγορίες από άλλες δύο γυναίκες, έχουν συγκλονίσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου και έδωσαν στη Γιουνάιτεντ μια άλλη δύσκολη κατάσταση για να αντιμετωπίσει μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη σφοδρή κριτική για τον χειρισμό της υπόθεσης Μέισον Γκρίνγουντ.

Ο Άντονι, ο οποίος κλήθηκε στην εθνική ομάδα, αλλά αποβλήθηκε από τη λίστα αφού έγιναν γνωστά τα γεγονότα, θεωρεί τον εαυτό του αθώο: «Έχω συμφωνήσει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να απουσιάζω για ένα διάστημα για να αντιμετωπίσω τις κατηγορίες εναντίον μου. Ήταν μια κοινή απόφαση για να αποφύγω περισπασμούς στους συμπαίκτες μου και περιττές διαμάχες για τον σύλλογο. Θέλω να επαναλάβω την αθωότητά μου σε σχέση με τα αίτια για τα οποία με κατηγορούν και θα συνεργαστώ με την Αστυνομία για να τους βοηθήσω να φτάσουν στην αλήθεια. ανυπομονώ να παίξω ξανά όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η πιο αξιοσημείωτη διαμάχη τα τελευταία χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η περίπτωση του Μέισον Γκρίνγουντ. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός, ο οποίος βρίσκεται στη Χετάφε, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για βιασμό τον Ιανουάριο του 2022. Ο πρώην σύντροφός του τον κατήγγειλε για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση και ανέβασε βίντεο σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα που δείχνουν τα τραύματα μετά από φερόμενο ξυλοδαρμό. 

Ο Γκρίνγουντ απομακρύνθηκε αμέσως και ο σύλλογος ξεκίνησε εσωτερική έρευνα τον Ιανουάριο του 2023 που έληξε τον περασμένο Αύγουστο με τη μονομερή απόφαση να χωρίσουν τους δρόμους τους. Αν και οι ποινικές υποθέσεις εναντίον του Άγγλου αποσύρθηκαν τον Φεβρουάριο του 2023, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίστευε ότι το καλύτερο και για τα δύο μέρη ήταν η αποχώρηση του επιθετικού., αφού αναγνώρισαν «τις δυσκολίες για να ξαναρχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ». Στη Χετάφε βρήκε μια νέα ευκαιρία να ξαναρχίσει την καριέρα του.

Οι Γκλέιζερς πάντα στο επίκεντρο

Σαν να μην έφτανε αυτό, η σχέση της οικογένειας Γκλέιζερς, των ιδιοκτητών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και των φιλάθλων γίνεται μη βιώσιμη. Τον περασμένο Ιούλιο, αρκετοί οπαδοί συνάντησαν τον Άμπραμ Γκλέιζερ, έναν από τους προέδρους του συλλόγου, και απαίτησαν να πουλήσει το κλαμπ. Ο επιχειρηματίας γέλασε με τις απαιτήσεις των φιλάθλων, κάτι που δεν άρεσε στους τελευταίους. 

Ο σύλλογος υποτίθεται ότι είναι προς πώληση από τον Νοέμβριο του 2022, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει αγοραστή. Εν τω μεταξύ, οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» καλούν σε διαδηλώσεις κατά της ιδιοκτησίας. Το βέβαιο είναι ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... φλέγεται.