Ποτσετίνο: «Είμαστε η Τσέλσι και πρέπει να κερδίσουμε τώρα, όχι αύριο - Χτίζουμε κάτι ξεχωριστό»

Μαουρίσιο Ποτσετίνο

i

© Intime

Ποτσετίνο: «Είμαστε η Τσέλσι και πρέπει να κερδίσουμε τώρα, όχι αύριο - Χτίζουμε κάτι ξεχωριστό»

Κώστας Τσιακλής 19:48 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:48 - 04.08.2023

Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ανέφερε πως η ομάδα του πρέπει να ξεκινήσει να κερδίζει άμεσα. Παράλληλα ανέφερε πως οι «χτίζουν» κάτι ξεχωριστό και μόνο αν είναι συνεπείς θα βγουν τελικά κερδισμένοι σε βάθος χρόνου.

Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, παραχώρησε δηλώσεις και αναφέρθηκε στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του, λέγοντας πως οι «μπλε» χτίζουν κάτι ξεχωριστό. Παράλληλα έκανε σαφές πως η ομάδα του πρέπει να ξεκινήσει να κερδίζει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Η Τσέλσι πέρασε σε νέα εποχή μετά την πρόσληψη του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Οι «μπλε» βρίσκονται σε φάση ανοικοδόμησης αφού ήδη έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα στο ρόστερ τους. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι 12 ποδοσφαιριστές έχουν πουληθεί ενώ έχουν αποκτηθεί άλλοι έξι (επτά αν υπολογίσουμε και την επιστροφή του Κόλγουιλ από το δανεισμό του).

Σε αυτή την ανοικοδόμηση αναφέρθηκε και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, μια εβδομάδα πριν την έναρξη της Premier League. Ο Αργεντινός τεχνικός δήλωσε πως η Τσέλσι «χτίζει» κάτι ξεχωριστό ενώ είπε πως οι ομάδες που βγαίνουν τελικά κερδισμένες σε βάθος χρόνου είναι αυτές που είναι οι πιο συνεπείς. Αυτό βέβαια δεν τον απέτρεψε από το να καταστήσει σαφές ότι η Τσέλσι είναι αναγκασμένη να ξεκινήσει να κερδίζει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ποτσετίνο:

«Δεν μπορείς να κερδίσεις εάν δεν χτίσεις. Μπορείς να φέρεις ονόματα και παίκτες… υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, αλλά γενικά όλοι οι σύλλογοι που κερδίζουν στο τέλος… Η Λίβερπουλ κέρδισε μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και συνέπειας, η [Μάντσεστερ] Σίτι το ίδιο μετά από επτά ή οκτώ χρόνια με τον Πεπ και η Ρεάλ Μαδρίτης επίσης.

Γκουαρδιόλα: «Η Άρσεναλ ανέβηκε επίπεδο με τις μεταγραφές - Ο Ράις πήρε τη σωστή απόφαση»
PREMIER LEAGUE

19:11 - 04.08.2023

Γκουαρδιόλα: «Η Άρσεναλ ανέβηκε επίπεδο με τις μεταγραφές - Ο Ράις πήρε τη σωστή απόφαση»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ανέφερε πως η Άρσεναλ ανέβηκε επίπεδο μετά τις μεταγραφές που έκανε ενώ χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του Ντέκλναν Ράις να πάει στους «κανονιέρηδες».

Αυτό είναι σημαντικό να καταλάβουμε, οι σύλλογοι που κερδίζουν είναι οι ομάδες που είναι πιο συνεπείς, δουλεύουν σκληρά για να κάνουν ένα πλάνο για να κερδίσουν. Η δουλειά μας είναι να παρέχουμε στην ομάδα σταθερότητα. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια ομάδα που να έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί ξανά με μεγάλες ομάδες. Αλλά χτίζουμε κάτι ξεχωριστό.

Είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ζητάς χρόνο. Ξέρουμε ότι πρέπει να παραδώσουμε τώρα. Την επόμενη εβδομάδα παίζουμε με τη Λίβερπουλ και η νοοτροπία μας είναι να κερδίζουμε. Το μήνυμά μου προς όλους εδώ είναι: «Είμαστε στην Τσέλσι και πρέπει να κερδίσουμε. Σήμερα, όχι αύριο».