Εξαλλος ο Ποτσετίνο μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ: «Η ομάδα τα έχει παρατήσει» (vid)

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

i

PrtScr

Εξαλλος ο Ποτσετίνο μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ: «Η ομάδα τα έχει παρατήσει» (vid)

Κώστας Τόπας 09:52 - 24.04.2024

Καθόλου ευχαριστημένος, με την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, δεν ήταν ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ο οποίος δεν δίστασε να κρίνει αυστηρά την εμφάνιση της Τσέλσι.

Μετά από εννέα σερί παιχνίδια με θετικά αποτελέσματα στην Premier League, η Τσέλσι γνώρισε βαριά ήττα στο γήπεδο της αντίπαλης Άρσεναλ (5-0) την Τρίτη (23/04). Και ο προπονητής των «μπλε», Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, δεν εκτίμησε καθόλου την παραίτηση των παικτών του στο γήπεδο, ειδικά στην αρχή του ημιχρόνου.

Η Άρσεναλ προηγήθηκε από το 4ο λεπτό του αγώνα με γκολ του Τροσάρντ πριν δεχθεί τρία γκολ στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τους Γουάιτ και Χάβερτς να βρίσκουν δίχτυα, με τον Γερμανό μάλιστα να σκοράρει δύο φορές κόντρα στην πρώην ομάδα του.

«Συζητήσαμε στο ημίχρονο για το γεγονός ότι δεν ήταν δυνατό να ξεκινήσει το ματς έτσι», εξήγησε ο Αργεντινός μετά το τέλος του αγώνα. «Αλλά ξεκινήσαμε πάλι άσχημα (στο δεύτερο ημίχρονο). Δεχτήκαμε δύο γκολ και σε εκείνο το σημείο η ομάδα εγκατέλειψε. Δεν ήμασταν στο παιχνίδι», τόνισε ο Ποτσετίνο.

Ο πρώην τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, εξέφρασε τη λύπη του για την αλλαγή στο πρόσωπο των παικτών του, τρεις ημέρες αφότου στάθηκε επάξια απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στον ημιτελικό του Κυπέλλου παρά την ήττα (1-0).

«Είναι αδύνατο να κάνεις μια φανταστική εμφάνιση το Σάββατο στο Γουέμπλεϊ, ανταγωνιζόμενος πολύ καλά τη Μάντσεστερ Σίτι, μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Μπορείς να χάσεις ένα παιχνίδι, μιας και η Άρσεναλ παλεύει για την Premier League, αλλά διαφορετικά αγωνιστήκαμε πριν από τρεις ημέρες και αλλιώς σήμερα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», συνέχισε ο προπονητής της Τσέλσι.

«Πριν από τρεις μέρες, οι παίκτες μου είχαν ένα φανταστικό ματς, μια εξαιρετική εμφάνιση και άξιζαν να πάνε στον τελικό», τόνισε. «Σήμερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λέξη για να περιγράψετε την απόδοσή μας. Τα πρότυπά μας δεν διατηρούνται σε κακές μέρες. Όταν έχουμε κακές μέρες, είμαστε τόσο κακοί. Όταν είμαστε καλοί, είμαστε σε θέση να κάνουμε όλα».

Η Τσέλσι, που θα κλείσει τη σεζόν χωρίς τίτλο, είναι αυτή τη στιγμή 10η στο αγγλικό πρωτάθλημα με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν. Αν οι «μπλε» μείνουν πίσω στην κούρσα για το Champions League και το Europa League, μπορούν ακόμα να στοχεύουν στην έκτη θέση πρόκρισης για το Conference League. Η Τσέλσι είναι τρεις βαθμούς πίσω από τη Νιούκαστλ που καταλαμβάνει αυτή τη θέση.