Μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ η Τσέλσι κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ που θέλει να ξεχάσει γρήγορα (vid)

Τσέλσι

Μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ η Τσέλσι κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ που θέλει να ξεχάσει γρήγορα (vid)

Κώστας Τόπας 08:09 - 24.04.2024

Μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ, η Τσέλσι του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο κατέγραψε ένα αρνητικό ρεκόρ που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα...

Ποιος είδε την Άρσεναλ και δεν τη φοβήθηκε! Σίγουρα όχι η Τσέλσι, η οποία έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στο «Έμιρειτς» το βράδυ της Τρίτης (23/04) και θα αργήσει να συνέλθει. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πραγματοποίησε ένα ονειρικό δεύτερο ημίχρονο, πανηγύρισε τη νίκη με 5-0 επί των «μπλε» και φώναξε παρών για τον τίτλο της Premier League.

Ήταν μια νύχτα που η Τσέλσι σίγουρα θέλει να ξεχάσει, καθώς αυτή η ήττα ήταν από τις χειρότερες που έχει υποστεί ποτέ στην ιστορία της από την Άρσεναλ. Αλλά η βαριά ήττα έφερε επίσης κι ένα αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Μετά την «πεντάρα», οι Λονδρέζοι έχουν δεχθεί 57 γκολ στην Premier League, τα περισσότερα που έχουν δεχθεί ποτέ σε μία σεζόν.

Ιστορική ισοπέδωση στο ντέρμπι του Λονδίνου: Η Άρσεναλ έριξε πεντάρα στην Τσέλσι και φώναξε παρών για τον τίτλο!
PREMIER LEAGUE

23:55 - 23.04.2024

Ιστορική ισοπέδωση στο ντέρμπι του Λονδίνου: Η Άρσεναλ έριξε πεντάρα στην Τσέλσι και φώναξε παρών για τον τίτλο!

Ασύλληπτο πάρτι της Άρσεναλ στο «Έμιρειτς», όπου διέλυσε με 5-0 την Τσέλσι στο λονδρέζικο ντέρμπι και έστειλε το μήνυμα πως δεν μπορεί να την ξεγράψει κανείς όσον αφορά τη «μάχη» για τον τίτλο στην Premier League.

Απομένουν ακόμη έξι παιχνίδια για τους «μπλε», που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν την ένατη θέση στην Premier League. Η Τσέλσι είχε δεχθεί 47 γκολ στην Premier League σε μια θλιβερή σεζόν το 2022/23 και οι αμυντικοί αριθμοί απέχουν πολύ από τα 15 γκολ που πέτυχε στην κατάκτηση του τίτλου το 2004/05 υπό τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Κάι Χάβερτς, εν τω μεταξύ, απόλαυσε μια ιστορική βραδιά ενάντια στην πρώην ομάδα του. Ο Γερμανός διεθνής, ο οποίος πέρασε τρεις σεζόν στην Τσέλσι προτού υπογράψει στην Άρσεναλ με αλλαγή αξίας 65 εκατομμυρίων λιρών, πανηγύρισε και τα δύο του γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό εξόργισε ξεκάθαρα τον διαχειριστή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Τσέλσι, καθώς το όνομά του δεν κατονομαζόταν στα tweet της ενημέρωσης. Αντίθετα, οι Λονδρέζοι απλώς αναφέραν τη λέξη «γκολ»» και στις δύο περιπτώσεις.

Ο Χάβερτς έγινε ο πρώτος παίκτης που έπαιξε για την Τσέλσι και αργότερα σημείωσε δύο γκολ εναντίον της. Τώρα τρεις βαθμούς διαφορά από τη Λίβερπουλ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του Βόρειου Λονδίνου, την Τότεναμ την Κυριακή (28/04, 16:00).