Κατάρρευση Παναθηναϊκού: Κάτω από Ατρόμητο, ΟΦΗ και ΠΑΣ στη βαθμολογία του δεύτερου γύρου
i

Κουρμπέλης/ ©Intime

Κατάρρευση Παναθηναϊκού: Κάτω από Ατρόμητο, ΟΦΗ και ΠΑΣ στη βαθμολογία του δεύτερου γύρου

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:17 - 01.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 01.02.2023

Ο Παναθηναϊκός μολονότι ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, δεν έχει ανάλογη πορεία μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και η βαθμολογία του δεύτερου γύρου μαρτυρά την μεγάλη αγωνιστική πτώση του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός έτρεχε με... χίλια κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Super League. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε ονειρικό ξεκίνημα. Ένα ξεκίνημα που ακόμα και ο πιο αισιόδοξος φίλος του «τριφυλλιού» να μην είχε ονειρευτεί. 

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με 12 νίκες και μια ισοπαλία μετά από 13 «στροφές». Όπερ σημαίνει, ότι η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 βρήκε το «τριφύλλι» στην κορυφή της βαθμολογίας και στην +8 μάλιστα από τη δεύτερη ΑΕΚ και +12 από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το... αριστερό στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, διανύοντας αντιστρόφως ανάλογη πορεία από το πρώτο μισό της σεζόν. 

Πρώτο ματς μετά την επανέναρξη της Super League και ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την πρώτη του «γκέλα». Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πάθει «σοκ» στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Ιωνικό και θα φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από την Νεάπολη (1-1). 

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα για το «τριφύλλι», κοιτάζοντας στο φινάλε του ματς το φωτεινό πίνακα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου. Ο Παναθηναϊκός είχε «πετάξει» άλλους δύο βαθμούς, καθώς ο ΟΦΗ, που τελείωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές, είχε προηγηθεί στο σκορ και οι «πράσινοι» πήραν το «χ» μετά το γκολ του Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις. 

Στο 2023 ο Παναθηναϊκός μπήκε με το... δεξί. Νίκη με 1-0 στη Λιβαδειά και μία ανακούφιση για το «τριφύλλι», που επέστρεψε στις νίκες. Η επόμενη αγωνιστική είχε στο καλεντάρι ντέρμπι για τους «πράσινους». Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ηττήθηκε με 1-0 από την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία μείωσε τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από την κορυφή. 

Ο Παναθηναϊκός για την 18η αγωνιστική αντιμετώπισε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να περάσουν από τους «Ζωσιμάδες», μετά την νίκη με 1-0, πανηγυρίζοντας «διπλό» στα Γιάννενα μετά από έξι χρόνια. Παράλληλα, διατήρησε και τη διαφορά από την «Ένωση». 

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσίασε άσχημο πρόσωπο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Αποτέλεσμα; Άνετη νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» με 3-0. Το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου η κορυφή της βαθμολογίας άλλαξε χρώμα. Η ΑΕΚ μετά την επιβλητική νίκη της με 3-0 κόντρα στον Άρη στο «σπίτι» της ήταν πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Super League στο +2 από τον Παναθηναϊκό, αλλά με αγώνα περισσότερο. 

Το «τριφύλλι» αντιμετώπισε τον Αστέρα για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην «αφιλόξενη» Τρίπολη. Οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν και η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφερε τα πάνω - κάτω στο πρωτάθλημα μετά την νίκη με 1-0. 

Ο Παναθηναϊκός που οδηγούσε την κούρσα από τις 4 Σεπτεμβρίου 2022, σχεδόν πέντε μήνες μετά «γκρεμίστηκε». Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League μετά από 1.744 ημέρες με διαφορά δύο βαθμών από το δεύτερο «τριφύλλι». 

Ο απολογισμός του Παναθηναϊκού τις επτά αγωνιστές του πρωταθλήματος του δεύτερου γύρου είναι οκτώ βαθμοί με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ισοπαλίες. 

Η ειδική βαθμολογία του δεύτερου γύρου θέλει την ΑΕΚ στους 18 βαθμούς, τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στους 17, τον Άρη, τον Ατρόμητο, τον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα στους δέκα και τον Παναθηναϊκό με τον Αστέρα Τρίπολης στους οκτώ.

Tags: