Το μήνυμα του Υπουργού Αθλητισμού της Ρωσίας για το πραξικόπημα της Wagner

Όλεγκ Ματίτσιν

i

© prtscr

Το μήνυμα του Υπουργού Αθλητισμού της Ρωσίας για το πραξικόπημα της Wagner

Sportal newsroom 19:59 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:59 - 24.06.2023

Ο Υπουργός Αθλητισμού, Όλεγκ Ματίτσιν, έκανε γνωστό ότι το Υπουργείο Αθλητισμού έχει εισαγάγει ένα ενισχυμένο καθεστώς ελέγχου πρόσβασης σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο κόσμος τις εξελίξεις στη Ρωσία μετά την ένοπλη ανταρσία της Wagner. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ορκίστηκε να συντρίψει μια ένοπλη ανταρσία, αφού ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μπήκε στη Ρωσία μαζί με τα στρατεύματά του με σκοπό να ανατρέψει τη στρατιωτική ιεραρχία.

Μάλιστα, η ανταρσία της Wagner έθεσε υπό τον έλεγχό της το Ροστόφ, μία πόλη 1.100.000 κατοίκων στο Όμπλαστ του Γιάροσλαβ στα βορειοδυτικά της χώρας ο Γεβγκένι Πριγκόζιν τόνισε ότι εκείνος και η οργάνωση του θα φτάσουν μέχρι τέλους.

Φυσικά, αυτή η κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον τομέα του αθλητισμού, με τον αρμόδιο Υπουργό να δηλώνει πως έχει εισαγάγει ένα ενισχυμένο καθεστώς ελέγχου πρόσβασης σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ έκανε έκκληση σε αθλητές και προπονητές να παραμείνουν ψύχραιμοι.

«Αγαπητοί αθλητές, προπονητές, επικεφαλής διοικητικών οργάνων στον τομέα του αθλητισμού και αθλητικών οργανώσεων, ειδικοί του κλάδου. Καλούμε όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι, να μην πανικοβληθούν και να βασίζονται μόνο σε επίσημες πηγές ενημέρωσης, να είναι προσεκτικοί και να μην υποστηρίζουν προκλητικές διαθέσεις. 

Οι επικεφαλής των υφιστάμενων ιδρυμάτων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και των προπονητικών βάσεων θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, να διατηρούν όλες τις διαδικασίες υπό επιχειρησιακό έλεγχο, να εισάγουν ένα ενισχυμένο καθεστώς ελέγχου πρόσβασης και να διασφαλίζουν την ασφάλεια όλων στην επικράτεια.

Θα είμαστε ενωμένοι υπό την ηγεσία του Προέδρου της Ρωσίας και θα ενεργούμε σύμφωνα με τις επίσημες αποφάσεις του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο Υπουργός Αθλητισμού, Όλεγκ Μάτιτσιν.